Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-23 20:51:00

Borzalom Zalában: négy gyereküket kimentették, de az utolsó kétezer forintjuk is bent égett

Mindene odaveszett annak a hatgyerekes családnak, akiknek a háza dél körül égett le a Zala megyei Dióskálon. A házaspár iratai, pénze, a gyerekek tankönyvei, mind a lángok martalékává váltak. A család egyelőre a szülőknél tudja meghúzni magát. Arra azonban nem látnak megoldást, hogy hol és hogyan tudnának új életet kezdeni.

 

 

Nem sokkal dél előtt csaptak fel a lángok egy házban a Zala megyei Dióskálon. A szülők hat gyereke közül négy volt ekkor otthon. A felnőttek csak annyit tudtak tenni, hogy mentették a gyerekeket a lángok közül. Mire a tűzoltók kiértek már az egész ház égett.

„Azzal találták szemben magukat, hogy a lakóház tetőszerkezete teljes terjedelmében ég. A lakóházban két felnőtt és négy gyermek tartózkodott. A gyermekeket a tulajdonos kihozta, közben ő közben a karján égési sérüléseket szenvedett. A mentők őt ellátták, ő a helyszínen maradt” – mondta Híradónknak Gömbös László, a Zala megyei Katasztrófavédelem műveleti szolgálat vezetője.

A tűzben csak az édesanya sérült meg a karján. Ő egyébként szerencsére nem esett pánikba, így minden gyereket sérülés nélkül sikerült kimenteni az égő házból. A lángokban viszont mindenük odaveszett, a tűz mindent elpusztított. A család egyelőre a nagyszülőknél húzza meg magát, de, hogy utána mi lesz, azt nem tudják.

„Mindenünk ott bent van. Mindenünk elégett. Mindenünk teli van füsttel. Nyolchónapos pici baba vár, hat gyerek van és mindenünk ott bent van. Az iskolai könyveik, a ruháik, mindenük ott bent vannak. Hogy mit tudunk kihozni, mit tudunk megmenteni, fogalmam sincs, de ahogy a tűzoltók elmondták, szinte semmit. Mindenünk elégett. Az utolsó kétezer forintom a pénztárcámban bent van, szerintem már az sincsen” – mondta az édesanya.

Az épület a tűzben lakhatatlanná vált, a család abban bízik, hogy lesz, aki a segítségükre siet, mert önerőből nem tudják az épületet rendbe hozni.

atv.hu

További belföldi híreink