Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-23 20:16:00

„Alkoholista brüsszeli”: Hollik nagyon kiosztotta Junckert

Az Európai Bizottság elnöke azt mondta, hogy Erdély és Románia egyesülése nem csak román, hanem európai ünnep is.

 Erdély és Románia egyesülésének centenáriuma nem csak román, hanem európai ünnep is- jelentette ki az MTI tudósítása szerint Jean-Claude Juncker Strasbourgban az Európai Parlament plenáris ülésének Európa jövőjéről folyatott vitáján kedden. Az Európai Bizottság elnöke közölte azt is, hogy „minden, ami román, egyben európai is, ezért december elsején Európa közösen ünnepli meg a Romániának és Európának is fontos pillanatot".

A fenti mondatokat kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorban Rónai Egon felolvasta Hollik István KDNP-s politikusnak is, akit teljesen ledöbbentettek az elhangzottak.

„Ha ez valóban így hangzott el, az felháborító”- szögezte le a kormánypárti politikus, aki szerint Juncker kijelentése tökéletes példája annak, hogyan gondolkodnak ma Brüsszelben a nyugat-európai politikusok. Mint mondta, szerinte teljes érzéktelenséget mutatnak Közép-Kelet Európa iránt, egy ilyen kijelentéssel pedig 15 millió magyart sértenek meg.

Hollik István közölte, a kijelentést követően bizonyosan jön majd reakció a magyar kormánytól. A kérdésre, hogy ez mi lesz, azt mondta: „biztos, hogy valamilyen eszközzel fogunk élni, ha másért nem, hogy ez az alkoholista brüsszeli vegye már észre, hogy nem lehet ilyet csinálni büntetlenül”.

A KDNP-s politikus úgy véli, a fenti kijelentése Junckernek bizonyítja, hogy „tökéletesen alkalmatlan” az EU vezetésére és jól szimbolizálja, mi ma a probléma az egész intézményrendszerrel.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink