Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-23 10:57:00

120 ezren írták alá eddig Hadházy akcióját

Sajnálja, hogy Vágó Gábor nem vesz részt a délutáni közös ellenzéki tüntetésen, de sokkal fontosabbnak tartja, hogy ki, mennyi szignót gyűjt – erről beszélt az ATV Startban Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő azt is elmondta: 120 ezren írták alá eddig a kezdeményezését, amelyre az EP-választásokig várják azokat, akik szerint fontos Magyarország csatlakozása az Európai Ügyészséghez.

Az időjárás kedvező lesz, és a tüntetéssel kapcsolatos cikkeket is sokan osztották meg, így Hadházy Ákos pozitív azzal kapcsolatban, hogy mennyi embert lesz a délutáni közös ellenzéki demonstráción. Erről az ATV Start című műsorban beszélt a független parlamenti képviselő. Hadházy reagált Vágó Gábor posztjára is, aki arról írt hétfőn a Facebookon: mégsem szólal fel a közös ellenéki eseményen. A képviselő azt felelte, hogy szomorúan olvasta a posztot, de ezen túlmenően nem akart a kérdéssel foglalkozni. Szerinte ugyanis sokkal fontosabb ennél, hogy ki, mennyi aláírást gyűjt. Ahogyan fogalmazott:


„Vágó Gáborban is, az LMP-ben is az az érdekes, hogy mennyi aláírást gyűjt”.

Hadházy szerint a délutáni esemény egy szép és fontos tüntetés lesz, ahol az emberek kiállhatnak az Európai Ügyészséghez való csatlakozás mellett. Az aláírásgyűjtésre kitérve kiemelte: jelenleg nagyjából 120 ezer van, és egymillió szignó a cél. A képviselő bizakodó, hiszen - ahogyan fogalmazott - a lavina elindult, nagyjából 10 ezren töltötték le az internetről is a gyűjtő íveket, és olyan állampolgár is van, aki egymaga 800 aláírást gyűjtött eddig.

Hadházy szerint ez egy politikai nyomásgyakorlás, amely annál erősebb, minél többen írják alá. Annyiban viszont különbözik a tüntetésektől, hogy sokkal „munkásabb” megszervezni egy ilyet. Majd emlékeztetett: legkésőbb a jövő évi EP-választásokig van értelme gyűjteni, akkor ugyanis „eljön az igazság pillanata”. Szerinte az EU felől is nagy a nyomás, hogy Magyarország csatlakozzon az ügyészséghez. Kiemelte, hogy az EU már így is felfüggesztette három operatív program támogatásának kifizetését, amelyet ha decemberig nem rendez a kormány, akkor az a költségvetési hiányban fog jelentkezni. Ha ugyanis december 31-ig nem rendeződik a helyzet, akkor a hiány könnyen a duplájára ugorhat, amely már rövid időn belül is beláthatatlan következményekkel járhat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink