Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-22 15:16:00

Robban a botrány: Hadházy nem látja szívesen Vágó Gábort a tüntetésen?

A történet ott kezdődik, hogy Hadházy Ákos nagy ellenzéki tüntetést hirdetett október 23-ra. A rendezvény Budapesten, a Bem téren lesz, 15.45-től.

Robban a botrány: Hadházy nem látja szívesen Vágó Gábort a tüntetésen?

Szóval úgy néz ki, hogy ezen a tüntetésen nem mindenkit látnak szívesen, legalábbis Vágó Gábor elég sértett hangvételű posztjából ez derül ki:

"Nagyon méltatlan és megalázó helyzetbe hozott Hadházy Ákos a holnapi tüntetés kapcsán. A korrupcióellenes szövetség, aminek én vagyok a titkára, szervezi a holnapi tüntetést, ahova minden pártból egy olyan embert hívtak, aki sokat tett a korrupció felszámolásáért. Tőlünk engem, és erre az LMP elnökség rábólintott, hogy menjek.

Azóta az történt, hogy Horváth András jelezte, hogy Hadházy nem akarja, hogy felszólaljak, mert szerinte megosztó vagyok. Ezt arra alapozza Ákos, hogy Hommonay Gergely DKsokat szervez, hogy belém fojtsák a szót. Az esemény FB meghirdetésére letrehoztak egy új FB oldalt az egyesületünknek, úgy hogy meg sem kérdezett senki, hogy odaadjam-e a régi FB oldalt. A tüntetés szervezői emailezésébe kérésem ellenére nem vettek fel, az esemény szervezői találkozójára nem hívtak el, de Lukácsi Kati szólt, hogy lesz ilyen, így elmentem. Ott jelezte egyedül Hadházy , hogy nem látna szívesen.

Azóta többször kerestem Hadházyt, írtam több smst, azt írta vissza, hogy hívni fog. Azóta hív... Az egyik szervezője az eseménynek azt mondta, hogy azért nem írják ki a nevem, mert Ákos azt mondta, hogy az "LMP-t nem reklámozzák". Arra számítottak, hogy a közös ellenzéki tüntetésre az LMP majd nem megy el, így azt tudják mondani, hogy az LMP nem ellenzéki párt. Abból is hosszas vita volt, hogy bejelentik-e a mozgalmukat, végül legjobb tudomásom szerint csak annyit fognak bejelenteni, hogy majd bejelentik.


 Mindenesetre azért kár új politikai szervezetet alapítani, hogy kicsinyes sunnyogó kiszorítósdit játszanak ugyanazon az ellenzéki bázison. Tudom, hogy az állandó ellenzéki messiásvárás rulettkereke most éppen Hadházyt és Márki Zayt dobta ki, de ez ugyanaz a politikai kultúra, ami miatt az ellenzék vergődik a NERben. 

Miközben továbbra is támogatom az Európai Ügyészséghez csatlakozás ügyét, kint leszek az utcán gyűjteni, de mivel megalázó módon bántak velem, a demonstráción nem fogok felszólalni."

További belföldi híreink