Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-19 16:38:00

Ki repült a honvédségi gépen? Demeter Márta megkapta a hivatalos választ

A Honvédelmi Minisztérium válasza szerint egy magyar katona lánygyermeke tartózkodott a repülőgépen, méghozzá szabályosan.

Írásban is cáfolta a Honvédelmi Minisztérium Demeter Márta értesüléseit, miszerint Orbán Viktor lánya egy honvédségi repülőgéppel jött haza Ciprusról – írja a hvg.hu. A Kormányzati Tájékoztatási Központ álhírnek nevezte az LMP politikusának értesüléseit. 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda pedig később arról tájékoztatott, hogy egy Orbán L. nevű parancsnokot látogatott meg Cipruson felesége és kislánya, Demeter őket keverte össze a miniszterelnök családtagjaival.

A minisztériumtól pedig azt a választ kapta, hogy „az említett személy egy, a Cipruson ENSZ-misszióban szolgálatot teljesítő magyar katona leánygyermeke, aki szabályosan tartózkodott a nevezett repülőgépen”.

Az LMP képviselője még egy kérdésére választ kapott: arra volt kíváncsi, hogy Maróth Gáspár kormánybiztos a Magyar Honvédség gépével utazott-e az üzleti tárgyalásaira. Benkő Tibor azt írta: „a kormánybiztos soha nem utazott a szóban forgó repülőn”.

atv.hu

További belföldi híreink