Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-18 12:23:00

Rétvári: kiemelt cél, hogy évvégére minden iskolában legyen Wi-Fi

"Kívánnak-e programot indítani az iskolák Wi-Fi hálózattal történő felszerelésére?" - ezt az írásbeli kérdést tette fel Mesterházy Attila az EMMI miniszterének, de az MSZP-s képviselő a nyelvoktatás hatékonyságáról és a pedagógushiányról is kérdezte a tárcát.

Rétvári: kiemelt cél, hogy évvégére minden iskolában legyen Wi-Fi
Fotó: MTI

Az ellenzéki politikus kérdéseire Kásler Miklós helyett Rétvári Bence, az EMMI KDNP-s államtitkára válaszolt. Kiemelt célnak nevezte, hogy az iskolák a digitális oktatáshoz szükséges sávszélességű, szupergyors interneteléréssel, illetve "épületen belüli Wi-Fi hálózattal rendelkezzenek 2018 végéig".

Az államtitkár az idegen nyelv oktatása kapcsán idézte az Oktatási Hivatal jelentését. Eszerint a nyelvórák száma átlagosan 924, ami, mint írta, meghaladja a szakértők által javasolt 900 órát, és megfelel a visegrádi országok átlagának. A Mesterházy Attilának megküldött válasza szerint a nyelvvizsga támogatásra jogosultak száma 12054 volt, a kifizetett támogatás összege pedig 351 333 860 forint.

A szocialista politikus pedagógushiányra vonatkozó kérdésére Rétvári Bence érdemben nem válaszolt, a konkrétumok helyett azt hozta fel, hogy amikor a szocialistáktól 2010-ben átvették a kormányzást, az oktatás válságban volt, mert 15 ezer tanárt bocsátottak el, és egy teljes havi bért is elvettek a pedagógusoktól, a nyelvtanároktól is - tette hozzá.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink