Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-17 09:26:00

Még ma délelőtt leadja parlamenti mandátumát Balog Zoltán

Ma délelőtt visszaadja parlamenti mandátumát Balog Zoltán, aki a velencei kihelyezett frakcióülésen jelentette be mindezt, bő egy hónapja. A volt emberierőforrás-miniszter közölte az ATV Startban: nem szakad el a közélettől, alapítványával Európa nagyvárosaiban küzdenek azért, hogy az itthon megismert gondolatokat képviseljék, és töltsék meg tartalommal.

Egy órán belül adja be azt a levelet Balog Zoltán, amely arról szól: leadja a parlamenti mandátumát 

– ezt az ATV Start című műsorban jelentette be a volt emberierőforrás-miniszter. Ezzel párhuzamosan ez az első nap, hogy hivatalosan is a saját egyháza lelkipásztoraként dolgozik főállásban- közölte. Nem teljesen vonul ki a közéletből – mondta a volt fideszes képviselő –, de 1989 óta tagja annak, és egy szakasz lezárása után érdemes valami újat kezdeni, és mint mondta, onnan „talán a múlt is másképpen látszik”. Balog azt is elmondta: súlyos betegsége volt.

Ahogy az atv.hu azt korábban megírta: elképzelhető, hogy Balog Zoltánnak "brüsszeli küldetése" is lenne, szervezetével a politikai network-építés és a Fidesz sokrétű szövetségesi körének az erősítése lenne kívánatos az Európai Néppártban.

Az egyházi vezető a műsorban ezzel kapcsolatban azt mondta: a nemzetközi politikában fontos, hogy ne csak szlogeneket cseréljenek, hanem hogy a mögötte lévő világban valóban megütközzenek ezek a gondolatok. A szellemi és kulturális munkában valóban vállal szerepet – ismerte el, majd hozzátette: most aktívabb lesz, mert a Polgári Magyarországért Alapítvány fontos európai fővárosokban kíván irodát nyitni, ahol azokat a gondolatokat képviselnék, amelyet a kormány és a párt szintjén már itthon is képviseltek: migráció elutasítása, visszatérés Európa tradicionális, keresztény értékeihez és az antiglobalizmus.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink