Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-17 18:11:00

"Dokumentum aláírva – hamarosan jöhet Márki-Zay ellenzéki egyesülete

Márki-Zay Péter aláírta azt a dokumentumot, amely a sokat emlegetett egyesülete megalapításához szükséges – tudta meg az atv.hu. Hódmezővásárhely polgármestere megerősítette az értesülést: kedden többedmagával együtt aláírták a dokumentumokat, amellyel jogilag megalakulhat a szervezet. Célja, hogy egy ellenzéki jelölt álljon szembe egy fideszessel.

"Dokumentum aláírva – hamarosan jöhet Márki-Zay ellenzéki egyesülete

Hivatalosan is megtette az első lépést Márki-Zay Péter afelé, hogy megalakuljon a már sokat emlegetett egyesület, azzal, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester és társai aláírták az alapításhoz szükséges dokumentumokat az ügyvédnél kedden – tudta meg az atv.hu.

Megkerestük a polgármestert, aki megerősítette értesüléseinket, és azt mondta: már régebb óta szeretnének egy olyan egyesületet, vagy mozgalmat, amely képes összeterelni egy egységes ellenzéket az önkormányzati választásokra.


A cél az lenne, ami már az országgyűlési választások előtt is sokat elhangzott: egy ellenzéki jelölt álljon szemben egy fideszes kihívóval.

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint az önkormányzati választás egy alulról építkező folyamat. Nem ehhez kell tehát az ő egyesületük, sokkal inkább támogatni szeretnék ezt az alulról építkezést, a szakmai segítségükkel, amelynek célja a már említett egy ellenzéki jelölt, és az ő támogatása. Kiemelte: nem a pártok ellenében, hanem velük, azokat kiegészítve működnének együtt.

További belföldi híreink