Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-16 20:57:00

Volnert megkeresték a Toroczkai-pártból, de most gondolkodni fog

A pártból most kilépett ex-alelnök állítja: már a frakcióülésen látszott a pártelnökön, hogy megviselik a Jobbik körüli botrányok. Volner újabb büntetőügyeket vizionált a párt körül.

 Megelőztem egy lépéssel a döntést - közölte az ATV Egyenes beszédben Volner János a kilépésével kapcsolatban. Kizárását ma este tárgyalta a Jobbik etikai bizottsága, de szerinte borítékolható, hogy milyen döntés született volna.

A kérdésre, hogy miért nem ment el és nézet a szemükbe most, azt mondta, éveken keresztül nézett már párttársai szemébe és vetette fel azokat a problémákat, amik idáig vezettek, de mostanra már teljesen reménytelennek látta a küzdelmét. Bízott benne pár héttel ezelőtt, hoy Jobbik-tagként meg tudja szervezni az országos tisztújítást, hiszen hosszú évek óta őt választották meg legnagyobb szavazatszámmal alelnöknek, de szerinte ezért függesztették fel tagságát, hogy ezt ne tehesse meg.

„Ez egy hatalomtechnikai játék”- közölte a Jobbikban zajló folyamatokról Volner János, aki szerint a jelenlegi vezetés nem csak teljesen más politikát csinál, mint amit a Jobbik jobboldaliságából kellett volna csinálnia, hanem szó szerint lopott magának egy pártot”.

Újabb kétharmad

Volner szerint a mostani iránya a Jobbiknak a politikai baloldalra vezet, így ha kivonulnak a jobboldalról, még nagyobb teret hagynak a Fidesznek a növekedésre. A párt volt alelnöke szerint ez azt jelentheti, hogy Orbánéknak 2022-re meglenne a 3 millió listás szavazat és az újabb kétharmad.

„Már megélhetési politizálás, amit némely jobbikos vezető csinál”- vélekedett Volner, aki kijelentette: ő tényleg le szeretné váltani a mostani kormányt, nem érti azokat, akik csak ellenzéki oldalon akarnak helyezkedni. „Csak azért ne üldögéljünk bent a parlamentben, hogy jó a fizetés és jó a büfé”- üzent politikustársainak a Jobbik volt alelnöke, hozzátéve: nincs értelme azért összeállni az LMP-vel, hogy minél több baloldali szavazót vadásszanak le és négy év múlva elmondhassák majd magukról, hogy ők a legnagyobb ellenzéki párt.

Marad független

A kérdésre, hogy csatlakozik-e a Mi Hazánk Mozgalomhoz, Volner azt mondta: nem foglalkozik még velük most, le kell ülniük és át kell gondolniuk, hogyan tovább. Azt ugyanakkor kijelentette, hogy ahhoz nem kíván asszisztálni, hogy a Fidesznek még jobb legyen, így ha a kormánypártok meg is szavaznák azt a házszabály-módosítást, melynek nyomán új frakciót lehetne alakítani, akkor sem ülne be abba, vállalja a függetlenséget 2022-ig.

Toroczkaiék pártjáról Volner még azt mondta: nem ismerkedett mg a programjukkal, vezetőikkel, nem is gondolkodott még ebben. Elismerte, hogy az utóbbi hetekben megkeresték őt onnan, de egyelőre a Jobbikkal volt elfoglalva.

Újabb feljelentések?

„Úgy nem lehet a Jobbikot vezetni, hogy az elnöke gyakorlatilag bujkál a média elől”- tért vissza ismét volt pártjára Volner János. Kijelentette „Sneider Tamás az elmúlt napokban összeomlott”. Hozzátette: szerinte már akkor látszott, hogy a pártelnök milyen idegállapotban van, amikor a frakcióülésre sor került. Az okokat firtató kérdésre megemlítette, azokra a zacskó pénzekre gondol például, amikről a hírek szóltak. Megjegyezte, rebesgetés szintjén hallott erről információkat és fontos szerinte, hogy az ügyben már büntetőfeljelentés is történt, de úgy tudja, ezt továbbiak is követni fogják. Azt ugyanakkor kijelentette: neki nem volt tudomása ezekről a pénzekről. Hozzátette: soha nem tartozott Vona Gábor bizalmi köréhez, elvileg ott ült az elnökségben, de sok információt elzártak előle.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink