Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-16 17:04:00

Kilép a Jobbikból Volner János és két másik képviselő

Ezt maga az érintett jelentette be kedd délután egy sajtótájékoztatón.

Kilép a Jobbikból Volner János és két másik képviselő

Volner János nem várta meg a Jobbik etikai bizottságának döntését, kedd délután Budapesten egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy kilép a pártból. Az erről szóló levelet a sajtótájékoztatót követően küldi el Szabó Gábor pártigazgatónak - közölte.

"A Jobbik különböző vezetői már ki is hirdették az ítéletet; egy olyan koncepciós eljárásra készülnek, amelynek a végén engem a saját pártomból kizárnak"- magyarázta döntése okát. Mint mondta, nem támogatta és hevesen ellenezte hosszú ideje a Jobbik balratolódását, ellenezte azt, hogy egy magát liberális balközép pártnak valló LMP-vel a Jobbik szoros szövetségre lépjen. Hozzátette: nem értett egyet azzal sem, kikkel építsen külföldi kapcsolatokat a párt.

Volner elmondta, hozzá hasonlóan döntött Apáti István és Fülöp Erik, akik a Jobbik parlamenti frakciójából is kiléptek, miután abból kizárták őt.

Az ATV Híradójának kérdésére Volner elmondta: négy olyan embert lát még a Jobbik frakciójában, akinek kérdéses a maradása. A politikus szerint ők részben a vezetőség iránti megrendült bizalom, részben a "vezetőség dilettantizmusa" miatt dönthetnek esetleg a távozás mellett, de ezt a képviselők belátására bízza.

Arról is szót ejtett, hogy a Jobbikban "ténylegesen bekövetkezett egy pártszakadás". Szerinte Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton ugyanis nem tettek azért semmit, hogy a pártot egészben tartsák, "de a legkisstílűbb módon igyekeztek megszabadulni a saját belső ellenzéküktől". Volner hozzátette: a párt két vezetőjét csak az érdekelte szerinte, hogy náluk maradjon az elnökség és a kassza kulcsa.

Arra az újságírói kérdésre, hogy egyeztetett-e a Mi Hazánk Mozgalommal, Volner azt mondta, nem, nem is kereste őket, mert a Jobbikon belül szerette volna megoldani a problémákat.

További részletek kedd este az ATV Egyenes beszédben, ahol Volner János személyesen mondja el, miért döntött a kilépés mellett!

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink