Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-16 17:16:00

Elhunyt Nagy Sándor Tibor

Életének 60. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Nagy Sándor Tibor, a debreceni kultúrpark vezetője - közölte fia, a parkot jelenleg igazgató Nagy Gergely Sándor kedden az MTI-vel.

Elhunyt Nagy Sándor Tibor

Nagy Sándor Tibort szombaton érte a halál.

Az egyetemi oktató és kutató munka után 1989-től biológusként kezdett dolgozni az édesapja irányította Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertjében. Munkájával jelentős mértékben hozzájárult, hogy a debreceni állatkertet 1994-ben az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége teljes jogú tagjává választotta. 1998-tól 17 éven keresztül ügyvezetőként koordinálta a kultúrpark megújítását.

Irányítása alatt folyamatos fejlesztések valósultak meg, így az állat- és növénykert a 2000-es évek végére az ország egyik vezető vidéki állatkertjévé vált. 2008-ban a Debreceni Egyetem kihelyezett tanszékének megalapításával - az országban elsőként - az állatkert bekapcsolódott a felsőfokú képzésbe.

Nagy Sándor Tibor számos hazai és nemzetközi szakmai szervezetnek lett aktív tisztségviselője. 2015-ben a Vidámparkok Világszövetsége teljes jogú tagjává választotta az ország egyetlen vidámparkját és ugyanabban az évben Nagy Sándor Tibor átadta a fiának az ügyvezetői stafétát, majd gyűjteményvezetőként és stratégiai szakmai tanácsadóként dolgozott tovább.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink