Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-15 12:57:00

DK: a rendőrség hazudik, Orbán érdeke volt a török tüntetés

Erdogan török elnök látogatásakor a DK bejelentett tüntetését nem engedélyezte a rendőrség, míg a török szimpatizánsok tüntetése ellen nem tett semmit, mondván, hogy az spontán gyülekezés volt, az ellen nem intézkedhettek.

Molnár Csaba a DK alelnöke kijelentette az ATV Start műsorában, hogy ez nettó hazugság volt a rendőrség részéről, mert szerinte Orbán Viktor érdeke az volt, hogy a török barátja melletti szimpátia tüntetés meg legyen tartva. Ezt arra alapozta, hogy a szoros rendőri blokád közepette is bejuthatott a csoport oda, ahova nem lehetett volna. A rendőrség indoklása szerinte csak "kamuszöveg" volt, viszont erre később majd lehet hivatkozni, ha ismét lesz valahol "spontán" gyülekezés.

Az új gyülekezési törvény sokkal szorosabbra fogja a gyülekezés lehetőségét, 

folytatta, ami egy újabb jogkorlátozó döntés. Alig pár napja hatályos, máris csúnyán visszaéltek vele, jegyezte meg a politikus.

A letelepedési kötvények kapcsán szó volt arról, hogy Orbán Viktor azt nyilatkozta, azok a spekulánsok, akik abból hasznot húztak, el lesznek hajtva. Molnár szerint viszont a Fidesz meghatározó politikusai és háttér-emberei szervezik a bizniszt.

Hétfőn életbe lépett az új hajléktalan törvény, mely arról szól, hogy aki az utcákon életvitelszerűen tartózkodik, ha háromszori felszólítás ellenére sem hagyja el a közterületet, azt megbüntetik, börtönbe zárhatják, a személyes tárgyait elégethetik. Ezzel kapcsolatban a DK alelnöke arról beszélt, ha a kormány tényleg kereszténydemokrata, akkor segítenie kellene a legszerencsétlenebb rétegnek, nem büntetni. Először intézkedni kellett volna, legyen hova elhelyezni őket. Pénzt kell tenni a rendszerbe, közölte, ami szerinte meg is lenne rá, mert fél stadion árából meg lehetne oldani a hajléktalan-problémát Budapesten. A központi költségvetés egészéhez képest fillérekből kijönne, tette hozzá.

atv.hu

További belföldi híreink