Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-15 06:47:00

A Kétfarkú Kutya Párttól kéri Basky személyes adatait a rendőrség

Szabálysértés miatt keresik azt a természetes személyt, aki a járda aszfaltjára festett egy zebrát.

"Hatóságomnál tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt előkészítő eljárás indult ismeretlen személy ellen, aki 2018.06.30. napon a Budapest, I. kerület Hattyú utca - Erőd utca kereszteződésében kb 25 nm területen az útfelületre egy zebrát ábrázoló mintát festett az aszfaltra.

Az internetes adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt oldalán szerepel a kép, melyen aláírsáképpen a "BASKY" valamint a megjegyzésben is látható: "Magyar Kétfarkú Kutyapárt Basky volt!" Kérném, hogy a "basky" nevű természetes személy adatait, elérhetőségeit hatóságom rendelkezésére bocsátani szíveskedjen.” – szúrta ki az Index a Kétfarkú Kutya Párt levelét, amit a párt a VIII. kerületi rendőrkapitányságtól kapott. 

A Kutyapárt egy zebrát festett fel egy útkereszteződés két oldalára, ezzel jelezve, hogy szükség lenne ott egy gyalogátkelőhelyre.

A Kétfarkú a rendőrség leveléhez annyit fűzött: „Basky kb. 170 cm magas, sovány testalkatú, különös ismertetőjegye: nem ismerjük. Vagy lehet hogy ő az a csávó, akit múltkor hátulról láttunk, épp elmenni sörért, aztán nem jött vissza?”

Basky az a művész, akinek két Banksy stílusú falfestése jelent meg Budapest utcáin: Orbán Viktort kisvonaton, majd egy repülőn ábrázolta.

atv.hu

További belföldi híreink