Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-15 12:29:00

11 centiméteres a Duna Komáromnál

Komáromnál az eddig mért legkisebb vízmélység 18 centiméter volt. A hangsúly az eddig-en és a volt-on van, ugyanis október 15-én reggel hatkor mindössze 11 centimétert mutatott a vízmérce – írja a kemma.hu.

A nyár végi alacsony vízállás után ismét extrém alacsony a Duna vízállása, sőt. Október 15-én reggel hatkor Komáromnál mindössze 11 centimétert mutatott a vízmérce. A meder sajátosságai miatt ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy a határfolyó túloldalán Révkomáromnál ennél magasabb vízállást mérnek. Ott például október 14-én reggel 66 centimétert mértek, míg a magyar oldalon 19-et. 15-i adatok Révkomáromból még nem állnak rendelkezésünkre – írja a portál.

Az Észak-Dunántúli vízügyi Igazgatóság már a hét vége előtt figyelmeztetett egyébként, hogy mivel a környező országokban, így folyóink vízgyűjtő területein sem hullott jelentősebb mennyiségű eső már több hete, az előttünk álló napokban a vízállások (és vízhozamok) az eddigi legalacsonyabb értékeket is megközelíthetik, kedvezőtlen esetben akár el is érhetik. Erre elsősorban Komárom térségében és az alatta lévő szakaszon lehet számítani.

atv.hu

További belföldi híreink