Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-12 19:11:00

Puzsér viccnek tartja az előválasztást, de bárkivel együttműködik, aki támogatja a programját

Spirituális igénye, hogy legyen legitimációja - ezt Tarlós István mondta a Startban. A főpolgármesternek azonban akár három kihívója is lehet a jövő évi választáson. A Párbeszéd és az MSZP előválasztást szeretne. Puzsér Róbert azonban viccnek tartja azt és bárkivel együttműködik, aki támogatja a programját.

Már be akarta fejezni, mert szeretné a saját életét élni Tarlós István. A főpolgármester az ATV Startban azt mondta: végül egyebek mellett azért is vállalta az újabb jelölést, mert a kormány garantálta, hogy nem nyúlnak hozzá a választási rendszerhez.

Tarlós István azt mondta: „Belső spirituális igényem, hogy legyen legitimitása annak a pozíciónak, amit sikerül elfoglalnom Isten és a nép akaratából. Olyan mértékben devalválna számomra egy kvázi kinevezéses helyzet, ezt az egész pozíciót, hogy azt én már képtelen lennék vállalni.”

Tarlós István a Fidesz jelölje, az ellenzéknek viszont nem az ellenzék, hanem a budapestiek jelöltjét kell megtalálnia – Karácsony Gergely szerint. A Párbeszéd társelnöke korábban az Egyenes Beszédben azt mondta: „Ha lesz egy előválasztás, ami képes létrehozni azt a szövetséget, amit én a budapestiek szövetségeseként gondolok el, és amiben nemcsak a pártok, hanem civilek is be tudnak kapcsolódni, és valódi nyílt vita van arról, hogy milyen Budapestet szeretnének a budapestiek, és mivel akarják megtölteni, a még megmaradt autonómiájukat, ha lesz ilyen folyamat, akkor az engem valószínűleg érdekel.”

Puzsér Róbert, aki szintén főpolgármester-jelöltként indulna, azt mondta: ez az évtized vicce. Hozzátette: „Még egyetlen előválasztást nem tudtak megrendezni. 30 éve kérik az emberek bizalmát, és arról beszélnek, hogy itt előválasztás nélkül nem lehet, hát akkor az a Fideszt segíti. De hát 30 éve egyetlen előválasztást nem tudtak megrendezni? És itt már nekem kéne arról beszélni, hogy előválasztáson indulok-e? Először is lássuk meg, hogy képesek-e előválasztást rendezni.”

Autonóm, nem pártpolitikus emberre van szükség a főpolgármester-választáson az LMP-s Ungár Péter szerint, de még nem döntöttek arról, kit támogatnak.

A Jobbikban pedig az elnökség mondja ki a végső szót. Stummer János, a párt országgyűlési képviselője szerint a helyi szervezeteiknek és a budapesti választmánynak is kell erről határozott és lehetőség szerint egyhangú döntést hoznia, hogy kit látnának szívesen.

A politológus szerint Tarlós Istvánnak kedvez a jelenlegi helyzet. Böcskei Balázs, az Idea Intézet igazgatója hozzátette: „Minél több az ellenzéki jelölt, így a főpolgármester-jelöltségre is igaz ez a törvény, annál inkább könnyebb adott esetben Tarlós Istvánnak a győzelem. Böcskei Balázs szerint a főpolgármester-választásnál nemcsak az ismertség, hanem a hozzáértés is számít a választóknak.

Hogy tovább bonyolítsa a helyzetet, a Liberálisok Sermer Ádámot indítanák Tarlós székéért.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink