Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-12 14:27:00

Feljelentésig fajult a kukaügy Budapesten

A Liberálisok feljelenést tesznek a szelektív hulladékgyűjtés budapesti összeomlása miatt- közölte a párt.

Mint írják, a Liberálisok szerint a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. működésével kapcsolatban felmerül a hűtlen kezelés gyanúja. „A kukaholdingnek nevezett cég ugyanis hónapok óta nem fizeti ki a szemétszállítás díját a Budapestnek. Mostanra legalább 13 milliárd forinttal tartoznak a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-nek, emiatt pedig az összeomlás szélére került a szelektív hulladékgyűjtés országszerte és most már Budapesten is”- olvasható a párt közleményében.

A Liberálisok szerint „az NHKV Zrt. milliárdokat szed be úgy, hogy senki nem tudja, hova tűnik a pénz” és beszédesnek tartják azt is, hogy a cégnek még idén októberben sincs lezárt pénzügyi mérlege. Hozzáteszik: „az is jelzés értékű, hogy a könyvvizsgálók nem hajlandóak a nevüket adni a vállalat éves beszámolójához. A magánszférában emiatt már rég felszámolási eljárást indított volna a NAV bármelyik vállalkozás ellen”.

A Liberálisok szerint elfogadhatatlan és döbbenetes a kukaholding működése, a párt ezért feljelentést tesz az NHKV Zrt. ellen, annak érdekében, hogy „az állam ne önthessen tovább közpénzmilliárdokat a kukaholdingba”.

atv.hu

További belföldi híreink