Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-11 16:16:00

Puzsér iszonyúan felhúzta magát a baloldal tervén: „engem ne castingoljanak!”

Teljesen abszurd dolognak tartja az előválasztást Puzsér Róbert, de büszkén elfogadná a pártok támogatását – többek között erről is beszélt ma a független polgármester-jelölt az ATV Híradójának. A főpolgármester-jelölt programja a sétáló Budapest koncepciója köré épül, ennek megvalósítása azonban nem csak az ő feladata.

Puzsér iszonyúan felhúzta magát a baloldal tervén: „engem ne castingoljanak!”

Évtizedes, dédelgetett terve Puzsér Róbertnek az a program, amely a sétáló Budapestről szól – erről nyilatkozott az ATV Híradójának a független főpolgármester-jelölt.

Mint mondta, Európa nagyvárosaiban járva olyan referenciát látott, amely Budapesten nem teljesül. Az európai nagy metropoliszok közepén ugyanis van egy kicsi, besétálható, gyakorlatilag autómentes város: ilyen Krakkó, Prága, de Sevilla is. A főpolgármester-jelölt hozzátette: Budapesten ez hiányzik, hiszen ez „egy élhetetlen, vasbetonban és robbanómotorban kifejeződő Budapest-élményünk van”. Majd kiemelte: a városnak lassan 100 éve nincs koncepciója.

Puzsér Tarlós és a saját esélyeiről:

Ha csak az utolsó harminc évet nézzük – tette hozzá – olyan élménye lehet az embernek, mintha Demszky alatt a természeti erők formálták volna a várost: a hőingás, a csapadék és a négy évszak. Ehhez képest Tarlós István egy „jó menedzser”, jól vezeti a várost, majd a két ember védelmében elmondta, hogy nekik nem voltak korrupciós ügyeik, amit ő elhisz. Ám szerinte Tarlósnak nincs egy víziója, egy B pontja, ahová eljuttatná Budapestet, hanem arra ügyel, hogy ezt a vasbetont jól menedzselje, és az termelje a GDP-t. „Ez működik”, a koncepció ugyanakkor „fájdalmasan hiányzik” mögüle Puzsér szerint, aki úgy látja: a politika nem érdekelt abban, hogy kidolgozza a koncepciót. A maga részéről – tette hozzá – azért indult el, hogy ezt megvalósítsa.

Az általa elképzelt sétálóövezet határa északon a Jászai Mari tér, a déli a Fővám tér; magába foglalná az Erzsébet teret, a VII. kerületi romkocsma negyedet,  a Lánchíd és a Budai Vár közötti belső városrészt, és a rakpartokat is. Utóbbiaknál megteremtődne a folyó és a város szerves kapcsolata, ahol az autók, kavicsok helyett, kávézók és kocsmák lennének. Dugódíj a dugódíjadik hatványon lenne az, hogy kitiltja az autókat a belső városrészekből.

Puzsér az előválasztásról:

„Nevetséges kommunikációs blöff” – ezt már az előválasztás ötletéről nyilatkozta Puzsér. Majd kifakadt, és azt mondta: nem szállna be, merthogy, ahogyan fogalmazott, „engem ne válogassanak, engem ne castingoljanak”. Az előválasztás „kamu”, „hazugság”, így értelme sincs, hogy erről beszéljünk – tette hozzá. A kérdésre, hogy visszaléphet-e más esélyesebb jelölt javára, azt mondta: látnia kell a jelöltet, és ha az a magáévá teszi az ő jelenlegi sétáló Budapest programját, majd Puzsér a szemébe nézve elhiszi neki, hogy nem hazudik, akkor igen. Ehhez viszont egy szavahihető ellenzéki politikus kellene, amit ő el tud képzelni, mint ahogyan a hipertér-ugrást is a Star Wars-ból. Jelenleg azonban semmilyen feltétel nem adott ehhez.

Jelenleg nem sok esély van leváltani Tarlóst, de ő ezt megjátssza. Majd hozzátette: „bármelyik párt támogatását büszkén elfogadja”, de ahhoz kívánatosnak kell nyilvánítaniuk a sétáló Budapest programját.

Ha van egy negyed órája, akkor a teljes beszélgetést itt megnézheti:

 

atv.hu

További belföldi híreink