Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-11 09:18:00

Hamarosan tilos lesz a hajléktalanság, nagy erőkkel készül a rendőrség

Egyes hírek szerint nagy rendőrségi akció készül a jövő hét elején, amikor életbe lép az életvitelszerű közterületi tartózkodásra vonatkozó új szabályozás.

Október 15-én, hétfőn lép életbe az életvitelszerű közterületi tartózkodásra vonatkozó új szabályozás, amely országosan tiltja, hogy a megfelelő lakhatással nem rendelkező emberek az utcán tartózkodjanak. Az új szabályok értelmében, ha 90 napon belül háromszor is figyelmeztetnek a rendőrök egy hajléktalan embert amiatt, mert közterületen él, szabálysértési eljárást indítanak ellene.

A budapesti hajléktalanság problémájára rálátó három egymástól teljesen független forrás is arról számolt be a Mércének, hogy nagy rendőrségi akció készül a jövő hét elején – minden valószínűség szerint október 16-án és 17-én. Forrásaik elbeszélése szerint a nagyszabású fellépés egyrészt a hajléktalan emberek belső kerületekből való kiszorítását célozza meg, de felmerült a külterületeken, saját készítésű kunyhókban élők elleni razzia is.

Az intézkedés nagyszabású lesz, erre engednek következtetni azok a beszámolók, melyek szerint egyes külső kerületek kapitányságainak rendőreit is bevezénylik a belső kerületekbe.

A hajléktalanokat érintő új szabályozásról, és annak következményeiről itt írtunk részletesen.

atv.hu

További belföldi híreink