Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-10 19:11:00

Megszólalt a nő, aki elütött egy kislányt, és majdnem meglincselték Encsen

Kis híján megismétlődött a Borsod megyei Encsen az évekkel ezelőtti olaszliszkai eset. Akkor egy tanárt a gyerekei szeme láttára vertek agyon feldühödött helyiek, mert autójával elütött egy gyereket. Most Encsen, egy 52 éves nő elé futott ki egy kislány úgy, hogy a vezető már nem tudta elkerülni az ütközést. Azonnal megállt, mire a helyiek közül többen is bántalmazni kezdték, autóját megrongálták, végül a rendőrök menekítették ki a hölgyet a feldühödött rokonok és ismerősök köréből.

 

Négy nappal ezelőtt ezzel az autóval ütötte el a Borsod megyei Encs Fügödi városrészén az 52 éves helyi nő az 5 éves kislányt. A kisgyerek az út szélén parkoló autók mellett álló társaság tagjai közül futott ki az útra úgy, hogy az autó vezetője hiába fékezett, elütötte. Az autós azonnal megállt és kiszállt.

„Kiabáltam, kiugrottam a kocsiból és kiabáltam, hogy hívjatok mentőt, hívjatok mentőt. Megijedtem nagyon és sokkot kaptam. Egyszerűen fel sem tudtam hirtelen dolgozni, mert olyan semmiből jött a gyerek, hogy nem számítottam rá” 

– mondta a nő Híradónknak. A nő azt mondja, hogy az ott levő családtagok azt kiabálták, hogy meghalt a kislány. A mentők eközben ellátták és elvitték a gyereket, ezután szabadultak el az indulatok. A nő szerint kijött az egyik rokon, aki szájba vágta, ekkor tört ki a foga, és ütötte, ahol érte.

Az autót vezető nőt a rendőrök menekítették ki a tömegből, melyből többen már az autójának is nekiestek.

„Telefonos bejelentés alapján értesültek a kollégáim az esetről” – mondta Híradónknak Janasóczki Attila. A megyei rendőrség szóvivője szerint néhány percen belül kiérkeztek a helyszínre a rendőrök, a nőt beültették a szolgálati autójukba, a jelenlévőket pedig megnyugtatták. A hölgy bántalmazásával kapcsolatban két férfit előállítottak a rendőrkapitányságra, őket gyanúsítottként hallgatták ki.

2006-ban Olaszliszkán hasonló esett történt, akkor Szögi Lajos tanárt halálra verték, ráadásul 12 éves lánya szeme láttára. Az encsi ügyben a rendőrök egy 19 és egy 27 éves férfit garázdaság és testi sértés gyanújával őrizetbe vettek.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink