Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-09 09:21:00

Hihetetlen hajsza volt éjszaka Budapesten - videó

A világ legütősebb üldözése zajlott le az éjjel Erdogan látogatása és a gyülekezési törvény jegyében, Budapesten. Meg kell hagyni, a rendőrök elképesztő türelemmel, mindent hagytak, amit szabad, az új gyülekezési törvényt viszont abszolút betartatták.

Hihetetlen hajsza volt éjszaka Budapesten - videó
Fotó: Index

Az Index adott izgalmas tudósítást a ha nehezen is, de azért értelmezhető eseménysorról:

A Facebookon hirdettek meg egy eseményt korábban, a török nagykövetség előtti területre. Mivel az új gyülekezési törvényben egy közéleti nyilvános gyülekezést be kellett volna jelenteni, ezért a Facebook eseményben szigorúan lefektették a szabályt: a beszélgetés – Erdogan látogatásának estéjén – kizárólag közügyektől mentes dolgokról folyhat az utcán, például a török bajnokságról, ételekről, filmekről, ilyesmiről. A programban szerepelt, hogy kizárólag kirándulási célzattal elmennek a résztvevők a Gül baba türbéjéhez, ahol köszönnének az ott bejelentett demonstrációt tartó szélsőjobboldali identitás Generáció nevű szervezet tagjainak.

A rendőrök több csapatszállítóval jelentek meg a követségnél, ahol amúgy a facebookos felhívásra vagy 20 fiatal beszélgetett a már fentebb említett témákban. Ahogy az egyenruhások a fiatalokhoz értek, ők elmentek a földalattihoz.

És akkor kábé ugyanannyi rendőr, szóval, vagy huszan, szintén felszálltak a földalattira, az oktogonnál átszálltak velük a 4-6-os villamosra, a világ legelképesztőbb, közösségi közlekedési eszközön utazó társaságát képezve a „sima” utasok között: 20 beszélgető fiatal, 20 rendőr kíséretében.

Itt egy videó, hogy a villamoshoz kísérik a zsaruk a fiatalokat:

Végül megérkeztek az identitásos demonstrációhoz, amin amúgy körülbelül nyolcan vettek részt, ezt biztosította ott is egy csomó rendőr. A két csapat – a törökökről beszélgetők, meg a szélsőjobbosok összesen nem voltak harmincan, egy darabig álldogáltak egymás közelében, aztán végül mindenki hazament.

atv.hu

További belföldi híreink