Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-05 07:48:00

Novák Katalin: 2 helyett 2,5 millió ember kap nyugdíjprémiumot

Nemcsak az öregségi nyugdíjasok, de valamennyi, nyugdíjszerű ellátásban részesülő kap az idén nyugdíjprémiumot. Ezt az EMMI államtitkára mondta az ATV Start című műsorában.

Novák Katalin: 2 helyett 2,5 millió ember kap nyugdíjprémiumot

Az államtitkár elmondta: a cél az, hogy  3,5 százalék feletti GDP-növekedés esetén, a gazdaság javuló teljesítményéből részesülhessenek a nyugdíjasok is.

Novák Katalin hozzátette: bár a jogszabály szerint a nyugdíjprémium csak az öregségi nyugdíjasoknak, vagyis kevesebb mint kétmillió embernek jár, a kormány úgy döntött, hogy idén nem csak nekik fizetik ki, hanem mindenkinek, akik nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülnek. Ennek köszönhetően körülbelül 2,5 millió ember kap idén nyugdíjprémiumot.

Arra a kérdésre, hogy igazságosnak tartja-e, hogy azok a nyugdíjasok, akiknek 80 ezer forint alatti az ellátásuk, kevesebb prémiumot kapnak, Novák Katalin elmondta: ez egy 2009 óta hatályos jogszabály rendelkezése szerint van így. Hozzátette: azoknak a nyugdíjasoknak a nyugdíjprémiumai, akik több jogcímen kapnak nyugdíjat, összeadódnak.

Az államtitkár elmondta azt is: a kormány eddig nem döntött arról, hogy a nyugdíjasok kapnak-e az idén még egy alkalommal Erzsébet-utalványt. Emlékezetes: 2018-ban egy alkalommal a nyugdíjasok már kaptak Erzsébet-utalványt, mégpedig a tavaszi országgyűlési választás előtt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink