Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-05 11:44:00

Kásler telefonon beszélt a DK képviselőjének a meghalt betegről

Kásler Miklós miniszter telefonon beszélt tegnap László Imre DK-s képviselővel Székely László szívsebész volt betegéről, aki csütörtök reggel halt meg. A miniszter állította: nem kapták meg a betegdokumentációt, így nem volt megítélhető az állapota. A szóban forgó kardiológiai intézet főigazgatója szabadságra megy.

Kásler telefonon beszélt a DK képviselőjének a meghalt betegről

László Imre, a DK parlamenti képviselője, volt kórházigazgató felhívta tegnap Kásler Miklóst, mert megdöbbentette a Népszava híre: csütörtök reggel meghalt Székely László szívsebész egyik betege, aki hiába várt arra, hogy megműtsék. Székely Lászlót, az Országos Kardiológiai Intézet szívsebészét Kásler Miklós miniszter nyomására bocsátották el szeptember közepén azonnali hatállyal, így már arra sem volt módja, hogy a vállalt műtéteket elvégezze, és betegei kezelését befejezze.

A DK-s képviselőnek tegnap kora délután sikerült Kásler Miklóssal beszélnie. László Imre a következőképpen számolt be munkatársunknak a telefonos beszélgetésükről. Ő, nem mint országgyűlési képviselő, hanem mint egy orvos,


"egy tisztességes ember" a döbbenetét fejezte ki, hogy egy 55 éves betegnek a leírt okok miatt kellett meghalnia. Erre -az elmondása szerint - Kásler miniszter azt mondta, hogy ö személyesen alaposan tájékozódott az ügyben.

Állítása szerint Székely László főorvos semmilyen betegdokumentációt nem hagyott a kardiológiai intézetben. Ö személy szerint közel 100 beteg sorsát próbálta megnyugtatóan elrendezni, felhívott-megkeresett egyetemi klinikákat, illetve olyan egészségügyi intézményeket, ahol van szívsebészet, de kevés eredménnyel járt - idézte fel László Imre a miniszter szavait.

A DK képviselője tegnap a szóban forgó Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet megbízott főigazgatóját, Andréka Pétert is kereste, de nem érte el. Viszont arról tájékoztatták, hogy a főigazgató a jövő héten szabadságra megy.

A főigazgató írásos nyilatkozata szerint a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben nem maradt el egyetlen programozott műtét sem. A szóban forgó beteg sajnálatos módon a salgótarjáni kórházban halálozott el. A volt kolléga nem is értesítette a vezetést másfél hónapon keresztül, majd távozásakor is elfeledkezett tájékoztatást adni. A betegről emiatt a GOKI-nak nem volt és nem is lehetett tudomása - írta.

Ajánlom

További belföldi híreink