Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-05 05:10:00

Felújítottak egy budapesti iskolát, de csak félig

Félig újítottak fel egy általános iskolát a főváros 13. kerületében. Az intézmény ugyanis egyszerre van állami és önkormányzati fenntartásban. Az önkormányzat hajlandó finanszírozni a felújítást, az állam nem. Azt mondják, vannak rosszabb állapotban lévő iskolák is.

 

 

A munkálatok májusban kezdődtek, de csak az épület egy részét újítják fel. Egy óriási molinón az olvasható, hogy az önkormányzat felújítja, az állam pedig csak használja. Az intézmény 57 százaléka ugyanis önkormányzati, 43 százaléka pedig állami vagyonkezelésben van.

Az intézményvezető a kialakult helyzetről nem kívánt nyilatkozni. Az ATV megkereste a szülői munkaközösség több tagját, de nem álltak kamarák elé. Telefonon az egyik édesapa annyit mondott, hogy, igen nehézkes a hétköznapi feladatok megoldása így, hogy két fenntartó is van.

A 13. kerületi önkormányzat számításai szerint a 850 millió forintos felújításhoz még 3-400 millió forintot kellett volna az államnak hozzátennie ahhoz, hogy minden elkészüljön. A legfontosabb felújításokat elvégezték, mint például a tetőcserét, a pinceszigetelést, illetve a vezetékcseréket. De, a homlokzatból csak a két első frontot újították fel. A megmaradt munka az államra vár.

A Klebelsberg Központ az ATV megkeresésére azt válaszolta: a korábbi években az Önkormányzatnak sem volt fontos és sürgős a felújítás, csak most vált azzá, amikor Tóth József polgármester úr elindította az újraválasztási kampányát a XIII. kerületben. Az állami felújítások azonban más ütemezést követnek. A Tankerületi Központ az elmúlt két évben 48 helyen, mintegy 970 millió forintból valósított meg felújításokat- közölték.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink