Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-04 05:10:00

Hosszú Katinka jól van, és bezsebelheti 400. világkupa érmét

Hosszú Katinka alig várja, hogy megszerezze a 400. világkupa érmét – eddig ugyanis 399-et sikerült összegyűjtenie. Mától Budapesten, a Duna Arénában folytatódik a FINA világkupa, ahová közel 500 versenyző érkezett 40 országból. Hosszú Katinka és Cseh László pedig várhatóan 6-6 számban indul majd.

Próbálkoztak szigorúan nézni egymásra, de nem igazán sikerült – hiába egymás legnagyobb riválisai, Hosszú Katinka és Sarah Sjöström ennél sokkal jobb viszonyban vannak. A Fina Világkupa miatt érkeztek Budapestre a sztársportolók, ami csütörtökön kezdődik a Duna Arénában. Hosszú Katinka azt mondta, az utóbbi nehéz időszaka ellenére felkészült.

„Én jól érzem magam, köszönöm szépen. Mivel nagyon jól megy most már a felkészülés és sokkal felkészültebbnek érzem magam, mint Glasgowban, így tényleg tudok arra koncentrálni, amit csinálok és remélhetőleg egyre jobb lesz”

 – fogalmazott Hosszú Katinka.

Ugyancsak készen áll a megmérettetésre Sarah Sjöström is. Ő a tavalyi világkupa összesítésben letaszította a már öt éve zsinórban győzedelmeskedő Hosszú Katinkát a trónról. A svéd úszóklasszis bevallotta, hogy Katinka az egyik példaképe.

„Engem is, és szerintem nagyon sok úszót inspirál. Minden versenyén rengeteg számban indul – többek közt ezt is próbálom tőle eltanulni – és több számban indulni, még ha nagyon zsúfolt is lesz tőle program” – mondta az olimpiai és világbajnok úszó.

Sjöström hozzátette, hogy Budapest az egyik kedvenc városa lett, a tavalyi vébét pedig nagyon élvezte, hiszen a közönség érezhetően oda van a vízi sportokért. Ugyanezt mondta Chad le Clos is, aki 2012-ben vált legendává, amikor is Londonban legyőzte Michel Phelps-et és olimpiai bajnok lett 200 pillangón. A dél-afrikai úszó nagy barátságot ápol Cseh Lászlóval, Budapestre szinte már hazajár.

"Sok évig edzettem Lacival és Dáviddal Dél-Afrikában, és tulajdonképpen minden titkomat a magyaroktól tanultam. A pillangó és a vegyes úszótechnikát is, szóval igen, valahol már magyar vagyok" – nyilatkozta az olimpiai és világbajnok úszó.

A tavalyi budapesti vébén, 200 pillangón Chad úszott be elsőként, alig néhány tizedmásodperccel maradt csak le tőle Cseh László. Le Clos a célban ekkor felemelte a magyar úszó kezét is – a közönség pedig hatalmas hangorkánban tört ki.

„Azt gondolom, hogy a hazai közönség, aki kilátogat a Duna Arénába, megint fantasztikus hangulatot fog teremteni. Alig várom már, hogy újra vízre szállhassak és remélem, hogy egy kicsi plusz erőt is fog tudni adni” – mondta Cseh László.

A világkupa csütörtöktől szombatig tart a Duna Arénában - előreláthatólag Hosszú Katinka és Cseh László is 6-6 számban indul majd.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink