Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-03 20:36:00

Nem megy börtönbe az a pécsi ápolónő, aki közel egy éven keresztül mérgezte kollégáit - videó

Nem kell börtönbe vonulnia annak a pécsi ápolónőnek, aki a kollégái italaiba, közel egy éven keresztül különböző gyógyszereket csempészett. Ezek jó része tudatmódosító hatású szer volt, amelyekkel a nővér tulajdonképpen kísérletezett. Azt mondta, hogy a nyugtatók és altatók hatásait akarta a munkatársain megfigyelni. Az ápolónőt felfüggesztett börtönre ítélték és öt évre eltiltották az ápolói munkától.

A Pécsi Klinika neurorehabilitációs osztályán dolgozott az a nő, aki csaknem egy éven keresztül, kollégái tudta nélkül különböző altató és nyugtató szerekkel mérgezte munkatársait. Három éve került az osztályra nővérként, és a vizsgálatok szerint fél évvel később kezdte kollégái italait gyógyszerezni. Ezért kellett bíróság elé állnia.

Barkaszi Attila, a Pécsi Törvényszék szóvivője híradónknak azt nyilatkozta: „Foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntette miatt kettő év börtönre ítélte a bíróág a vádlottat úgy, hogy a szabadságvesztés végrehajtását négy évre felfüggesztette. Emellett ötévi időtartamra eltiltotta a nővéri foglalkozás gyakorlásától, illetőleg pártfogó felügyeletét rendelte el azzal, hogy a pártfogó által meghatározott egyéni és csoportfoglalkozásokon köteles részt venni.”

A nő a bíróságon azt mondta, hogy azért tette a szereket a kávéba, ásványvízbe, hogy megfigyelje azok hatásait. Egy általunk megkérdezett orvos szerint ez nagyon veszélyes kísérlet volt. A szakemberek szerint közvetlen életveszélyben nem voltak a nővér munkatársai. Az eset egyébként úgy derült ki, hogy a 30-as éveiben járó ápolónő kollégái közül többen is rosszul lettek. Miután mindent megvizsgáltak, akkor terelődött a gyanú a nővérre.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink