Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-02 20:04:00

Szabó Szabolcs: Schiffer visszatérésének híre tette be a kaput

Három ügy vezetett odáig, hogy az Együtt politikusa úgy döntött, elhagyja az LMP frakcióját. Szabó Szabolcs az ATV Egyenes Beszédben mesélt ezekről.

 

A csepeli választókerületből egyéni képviselői mandátumot szerző együttes politikus elmondta, azért csatlakozott az LMP frakciójához anno, mert pártja megszűnik és úgy látta, itt lesznek meg azok a munkakörülmények, melyekkel tudja képviselni a körzetét. Hozzátette: azt senki nem látta előre, hogy az LMP-ben ilyen belharcok alakulnak ki.

Bár a pártnak nem lett tagja, munkájában mégis korlátozta és frusztrációt is okozott neki, hogy rajta is folyamatosan leverték, ami az LMP-ben zajlott

- magyarázta a politikus, aki szerint a legrosszabb az volt, hogy mindeközben a frakcióban lévő LMP-sekkel nagyon jól tudott együtt dolgozni.

Elmondta, emellett két ügy volt még, ami végül döntésre késztette. Az egyik, hogy a párt EP-képviselője nem szavazta meg a Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben, a másik pedig Schiffer András visszatérésének a szóba kerülése a frakció környékére.

Az ezt firtató kérdésre válaszolva Szabó elmondta: a hétvégén elutazott, még a mobiltelefonja sem volt nála, hétfő reggel pedig arról értesült, hogy a pénteki frakcióülésen erről – Schiffer esetleges tanácsadói visszatérésről – volt szó. Kijelentette: ő semmilyen szinten nem óhajt együtt dolgozni az LMP alapítójával, korábbi elnökével, mivel nem ért egyet azzal a politikával, amit folytatott. Szabó konkrétan említette az alkotmánybíró-választást, mint amit nem tart elfogadhatónak a Schiffer-vezette LMP részéről.

Végül beszámolt róla, hogy most azon dolgozik, hogy egy olyan ministábot tudjanak felállítani, amely az országgyűlési munkáit tudja segíteni. Ez szakértőkből, jogászokból áll majd. Emellett vannak még ügyei az Együttnek is, mivel beadták ugyan a párt megszűnésének dokumentumait, de mire ezek a bíróság elé kerülnek, jó pár hónap eltelhet, így az addig felmerülő ügyeket is kezelniük kell.

A Népszavában jelent meg a hír, hogy Schiffer András visszatérhet az LMP-be tanácsadóként. Erről a hvg.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy a visszatéréséről szóló hír "gyerekes fake news".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink