Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-01 16:28:00

Konzultáció: A nagycsaládosok gépkocsikedvezménye is szerepel a "szélesebb" listán

Még nem véglegesítették a demográfiai, családügyi nemzeti konzultáció kérdéseit. A "szélesebb" listán, a lehetőségek között azonban szerepel a nagycsaládosok gépkocsikedvezményével, illetve az anyaság szolgálatának a jobb megbecsülésével kapcsolatos kérdés is - mondták az atv.hu-nak kormányzati források.

Konzultáció: A nagycsaládosok gépkocsikedvezménye is szerepel a "szélesebb" listán
(Képünk illusztráció)

Orbán Viktor már tavasszal a választások után azt mondta, hogy megállapodást akar kötni a magyar nőkkel, szerinte ugyanis a népesedési probléma kezelése a következő négy év legfontosabb kérdése, és a tervezett családpolitikai akcióterv előtt nemzeti konzultációt tart. Most pénteken pedig a miniszterelnök a szokásos rádióinterjújában már arról beszélt, hogy a konzultáció tartalmát ő péntek délután szeretné véglegesíteni.

A végleges konzultációs kérdéssorra azonban kormányzati szinten még nem nyomták rá a pecsétet. Több államtitkárt is megkérdeztünk, de a válaszuk úgy hangzott, hogy még nincs meg az a kérdéssor, ami a konzultációs íveken szerepel majd. Viszont egyikük megerősítette: "a szélesebb", még nem hivatalos listán szerepel a nagycsaládosok gépkocsikedvezményével, illetve az anyaság szolgálatának jobb megbecsülésével kapcsolatos kérdés is.

Orbán Viktor olyan Magyarországot képzel el, ahol a gazdasági, anyagi nehézségek miatt a fiatalok nem változtatják meg a családalapítási, gyermekvállalási terveiket. Olyanok a kilátások, hogy szabad bátor, nagy ívű és költséges beruházásokat tenni a családok érdekében - mondta a miniszterelnök. Szerinte "nem számok, hanem magyar emberek kellenek”, ahhoz pedig "család, anya meg apa, lehetőleg egy nő meg egy férfi, és persze gyerekek".

További belföldi híreink