Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-26 11:00:00

Megvan, ki lett Budapest új rendőrfőkapitánya

A Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag támogatta Terdik Tamás kinevezését budapesti rendőrfőkapitánnyá a testület szerdai ülésén.

Megvan, ki lett Budapest új rendőrfőkapitánya

A jelenlegi rendőrfőkapitány, Bucsek Gábor szeptember 30-án távozik posztjáról, miután vezetői kinevezését saját kérésére visszavonta a belügyminiszter, aki az országos rendőrfőkapitány javaslatára a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjévé Terdik Tamást kívánja kinevezni.   

Terdik Tamás a testület előtt elmondta, hogy 19 éve rendőr, 2008 óta Budapesten szolgál, 2015-ben lett a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.   

Szólt arról, hogy az elmúlt négy év szakmai munkáját kívánja folytatni. Bucsek Gábor irányítása alatt csökkent a reagálási, kiérkezési idő, a "nyomozáseredményességi" mutatók emelkedtek - mondta Terdik Tamás, aki szerint tovább kell mélyíteniük a lakosság rendőrségbe vetett bizalmát, és  tovább kell erősíteniük a rendőrség szolgáltató jellegét.   

A Budapesti Rendőr-főkapitányság teljes személyi állománya képes és alkalmas arra, hogy a szakma és a lakosság elvárásának meg tudjon felelni, azért dolgoznak, hogy Budapest Európa egyik legbiztonságosabb fővárosa maradhasson - hangsúlyozta Terdik Tamás.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink