Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-24 17:18:00

Semjén: Eszünk ágában sincs felfüggeszteni a Stop Sorost!

"Persze, hogy nem függesztjük fel a Stop Sorost. Már mérlegeltünk mindent, meghoztuk a jogszabályt. Eszünk ágában sincs felfüggeszteni!" - így reagált Semjén Zsolt, amikor munkatársunk a parlamenti folyosón arról kérdezte, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány az Alkotmánybírósághoz fordult a Stop Soros miatt.

Semjén: Eszünk ágában sincs felfüggeszteni a Stop Sorost!

"Rajta! Ez egy szabad ország, mindenki oda fordul, ahová akar" - így reagált Semjén Zsolt, akit a parlament folyosóján csíptünk el, arra, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok az Alkotmánybírósághoz fordultak a kormány úgynevezett „Stop Soros” törvénycsomagja miatt, mivel az szerintük büntethetővé teszi a független civil szervezetek törvényes munkáját. "Ehhez ürügyként pedig a bevándorlás korlátozását hozza fel a kormány" - írták közleményükben.

„Csak egy valaminek, mégpedig a demokráciának fog ez a törvény véget vetni” - nyilatkozta Patrick Gaspard, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnöke, aki szerint a kormány egy "hazugsággyűjteményt tákolt össze". A hírek szerint a Nyílt Társadalom Alapítvány a strasbourgi emberi jogi bíróságon is megtámadja a Stop Sorost.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, arra a kérdésre, hogy nem függesztik-e fel a Stop Sorost, (Manfred Weber néppárti frakcióvezető is ezt kérte a Sargentini-jelentés megszavazása elött a miniszterelnöktől), úgy reagált: "Persze, hogy nem függesztjük fel. Már mérlegeltünk mindent, meghoztuk a jogszabályt. Eszünk ágában sincs felfüggeszteni!"

Völner Pál már tegnap azt mondta, hogy megküldték a válaszaikat a Stop Sorosról és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosításról az Európai Bizottságnak, az ellenünk indított kötelezettségszegési eljárás keretében. Az igazságügyi államtitkár úgy fogalmazott, hogy ezek a jogszabályok az országot és Európát védik.

atv.hu

További belföldi híreink