Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-24 11:49:00

A magyarok egytizede elveszítheti lakását a következő időszakban?

A DK szerint 250 ezer olyan hitel van, amelyet több mint hat hónapja nem fizetnek.

A Demokratikus Koalíció parlamenti eseti bizottság felállítását kezdeményezi, hogy annak segítségével állítsák meg a "kilakoltatási válságot"- írja az MTI.

Székely Sándor, a DK frakciójának tagja hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a testületbe a parlamenti pártok civil szervezetek tagjait is delegálhatnák, mert a problémát csak egy átfogó párbeszéddel lehet megoldani.
    

A Szolidaritás Mozgalom elnöke azzal indokolt: a kormány meghirdette a családok évét, de ez sajnos arról szól, hogy a "magyar rendőrség segítségével hogyan lakoltatják ki" azokat, akik nem tudják fizetni a lakáshiteleiket. Jelenleg 250 ezer olyan hitelről tudnak, amelyet több mint hat hónapja nem fizetnek, vagyis a következő hetekben és hónapokban a lakosságnak több mint az egytizede veszítheti el lakását - közölte.
   
A képviselő arra kérte a kormánypártokat és az ellenzéket, hogy mindannyian támogassák a bizottság felállítását.

Fidesz: ha Gyurcsányon múlt volna...

Ha Gyurcsányon múlt volna, már több százezer család veszítette volna el az otthonát- reagált az ellenzéki sajtótájékoztatóra a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt szerint „Gyurcsányék hajszolták kockázatos devizahitelbe és adósságba az embereket, és megszüntették az első Orbán-kormány otthonteremtési programját”. Hozzátették: Gyurcsányék a bajba jutott családokat segítő intézkedéseket, a bankok elszámoltatását és a forintosítást sem támogatták.

Mint írják, „a Fidesz-KDNP véget vetett a devizahitel korszakának és több mint egymillió családot mentett meg otthona elvesztésétől. A bankok elszámoltatásával a családok több mint ezermilliárd forintot kaptak vissza, törlesztőrészletük pedig 25-30 százalékkal csökkent. A legnehezebb helyzetben lévő adósokat segíti a Nemzeti Eszközkezelő és újabb javaslatok is készülnek az érdekükben”.

atv.hu

További belföldi híreink