Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-22 13:27:00

Videó: 30-40 tonnás monstrumok teszik tönkre az utakat, háborognak a lakók

30-40 tonnás teherautók teszik tönkre az alap nélküli utakat a Salgótarjánhoz tartozó Rónafaluban. A közelben egy szarvasmarhatelep épül, a gépek oda hordják az építőanyagot. A lakók viszont háborognak, mert a szűk utcákon állandó a kamionforgalom, és hiába a súlykorlátozás, a telephez csak errefelé tudják felhordani az építőanyagot.

Alig fér el a teherautó a településrész keskeny utcáján, csak centimétereken múlik, hogy le nem viszi a parkoló autó visszapillantó tükrét. Az út széli aszfaltot a legtöbb helyen már lemorzsolták a teherautók hatalmas kerekei, rengeteg a kátyú.

Gulyás András Híradónknak elmondta: „Hatalmas a felháborodás, ugyanis 30-38 tonnás gépekkel terhelnek olyan utat, ahol 4-5 cm aszfaltréteget vittek fel, ezek valamikor régi kocsiutak voltak, lovaskocsinak, szekereknek készültek, alapjuk gyakorlatilag nulla.”

Egy férfi Híradónknak azt mondta, hogy éveken át tartó lobbi eredménye volt ez az út, ezt teszik most tönkre a teherautók. Hozzáteszi, hogy ők nem a kivitelezés ellen vannak, szeretik, ha fejlődik a falu. De úgy vélik, hogy depózni kellene az árut és kisebb gépekkel kéne behozni a faluba, mert így hatalmas károkat okoznak. Többen is nemtetszésüknek adtak hangot, van olyan lakó, aki szerint a kőfalak is repedeznek a nagy terheléstől, ami az utat éri. "Nagyon nagy gond ma ez nekünk”- fogalmazott az egyik helybéli.

A mezőgazdasági beruházás vezetője és a kivitelező szállítmányozási cég irányítója nem kívánt stábunknak nyilatkozni, azt viszont kamerán kívül elmondták, hogy ők hivatalos építési és szállítási engedéllyel rendelkeznek.

Az épülő szarvasmarhatelepen egyébként szinte percenként váltják egymást a mixergépkocsik, de erről nem készíthettünk felvételeket. A cégvezető azt ígéri, hogy a beruházás befejezése után igyekeznek helyrehozni a károkat.

atv.hu

További belföldi híreink