Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-22 19:36:00

Az ATV műsorvezetői is indultak az idei Oldtimer Szuperkupán - videó

Félévszázados kocsik lepték el Székesfehérvár utcáit, a nap folyamán pedig szinte egyszerre haladnak a Balaton déli szakaszán. Ma van ugyanis az Oldtimer Szuperkupa, ahol a veterán autósoknak különböző ügyességi feladatokkal is meg kell birkózni, mire teljesítik a 300 kilométeres távot. Idén két kollégánk is indult.

Volt, aki utolsó pillanatra hagyta a sorszám felragasztását. Ez a székesfehérvári parkoló megtelt 50-60-70 éves Porschékkal, Mercedesekkel, de Mustang és Ferrari is akadt. Nem egy nosztalgiaautó kiállításon jártunk, ezek a kocsik érett koruk ellenére nagyon is működnek. Azért sorakoztak fel egymás mellé, mert innen indult az idei Oldtimer Szuperkupa.

Az ATV műsorvezetője, Simon András is egy veterán Mercedesszel büszkélkedhet - amivel már ötödik éve indul a kupán. András jó úton van, hogy a fiaiból is megszállottakat csináljon – idén Ádámot és Matyit is magával hozta, hogy ők navigáljanak.

A versenyzők nem térképet, hanem egy kódfüzetet kaptak, ami alapján kell navigálni. András erre tavaly műsorvezető-társát, Gajdos Tamást kérte fel. A verseny Fehérvárról indult, ahonnan 40 másodpercenként rajtoltak az autók.

Több mint száz veteránautó indul az idei 300 kilométeres túrán, Székesfehérvártól Balatonlelléig, útba ejtve többek között Akarattyát és Zamárdit. A verseny nem a gyorsaságról szól, hanem az nyer, aki az útközbeni ügyességi feladatokon a legkevesebb hibapontot gyűjti.

atv.hu

További belföldi híreink