Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-21 13:33:00

Fordulat jöhet a soroksári gyilkosság ügyében

A Ripost arról ír, hogy néhány órával ezelőtt az egyik vidéki kapitányságon jelentkezett egy férfi, hogy köze van Kardosné Gyurik Krisztina meggyilkolásához, és beismerő vallomást akar tenni. A Ripost információi szerint a rendőrség meghallgatja, hogy kiderüljön: van-e alapja annak, amit állít.

Fordulat jöhet a soroksári gyilkosság ügyében

A 24.hu megkereste az ORFK-t, hogy történt-e az ügyben kihallgatás, és beismerő vallomást tett-e a lap által említett férfi, illetve bővült-e a gyilkossággal gyanúsítottak száma vagy a rendőrség továbbra is R. Szilvesztert gyanúsítja a futónő megölésével. Az alábbi választ küldték: 

"A rendőrség minden egyes – az üggyel összefüggésben megjelenő – lapértesülést nem kíván kommentálni. A nyomozással kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón elhangzottakat meghaladóan a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad"– közölte az ORFK.

Mint ismert a rendőrök a soroksári bicikliúttól néhány méterre találták meg a lemeztelenített édesanya holttestét. A rendőrök két ismeretlen DNS-mintát is rögzítettek. Pár héttel ezelőtt kapták a hírt a Nemzeti Szakértői és Kutató Központból, hogy egy, jelenleg is a börtönbüntetését töltő férfi DNS-mintája egyezést mutatott a megölt nő holttestén talált maradványokkal.

Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője két héttel ezelőtt azt mondta, hogy a gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter már a gyerekkorát is a helyszín közelében töltötte, asztalosnak tanult, de nem dolgozott a szakmájában, hajléktalan lett és lopásokból tartotta fenn magát.

Korábban R. Szilveszter megtagadta a vallomást. A kihallgatása során azzal védekezett, hogy látta, amikor a futónőt egy másik férfi bántalmazza. Azt állította, hogy úgy került a helyszínre a DNS-e, hogy megpróbálta megvédeni a megtámadott nőt, és ő is megsérült. A nyomozók szerint viszont ez a variáció teljesen kizárt. A soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsított férfit többször is kihallgatták a rendőrök az elmúlt két hétben. Ám ő egyelőre azt a taktikát választotta, hogy kivár. Azaz néhány kérdésre válaszol a nyomozóknak, ám egyelőre semmi konkrétumot nem mond a gyilkossággal kapcsolatban. Állítólag akkor szeretne vallomást tenni, ha ügyvédjével részletesen áttanulmányozták az ügy iratait.

atv.hu

További belföldi híreink