Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-21 12:19:00

"Bejöttek a kertembe, a családom kertjébe, a feleségem sírva hívott"

Tévések törtek be Hadházy Ákos otthonába, a felesége sírva hívta fel – mondta a politikus az ATV Start című műsorában.

"Bejöttek a kertembe, a családom kertjébe, a feleségem sírva hívott"

A független országgyűlési képviselő csütörtökön kezdte meg országos aláírásgyűjtő akcióját, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Ehhez egy-millió aláírásra van szükség, az aláírásgyűjtéshez a Párbeszéd is csatlakozott. Hadházy Ákos szerint: komoly gondok vannak a magyar igazságszolgáltatással, és a betörés is jól mutatja a hazai sajtóviszonyokat.

Előzőleg Hadházy aláírásgyűjtést kezdeményezett azért, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Úgy látja, hogy Polt Péter blokkolja a hatalmi szférát érintő bűncselekmények felderítését. Szerinte a legfőbb ügyész "egy prostituálódott értelmiségi".

Hadházy Ákos arról is beszélt az ATV Start műsorában, hogy Orbán Viktor most nagy bajban van, nagyon fél, mert már előre kiosztották a pénzeket az önkormányzatoknak, állítólag 1388 milliárd forintot, és mivel nem jön az uniós pénz, próbálják visszahívni a kiosztott pénzeket, ami ha nem sikerül, akkor nagyon nagy hiány fog keletkezni. Még kb. 1000 milliárd forint hiányzik, közölte Hadházy.

A politikus szerint az Unió látja, hogy az Orbán- kormány a saját rendszerét finanszírozza az uniós pénzekből, és úgy tűnik, hogy a politikai akarat is megvan, hogy felfüggesszék a pénzeket, tette hozzá. Említette, hogy ha december 31-ig nem jön be több pénz, akkor az idei költségvetési hiány a tervezett 2 százalék helyett 10 százalék fölött lesz.

Szó volt arról, hogy a kormány továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy nincs szükség arra, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez, mert a magyar igazságszolgáltatás jól működik.
" Pedig ez a helyzet akkor oldódna meg, ha csatlakoznánk az Ügyészséghez"- jelentette ki Hadházy.

Hadházy: Orbán bajban van és attól fél, hogy az EU elzárja a pénzcsapot

 

atv.hu

További belföldi híreink