Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-19 10:31:00

Videó: halálos paprikát kóstolt élő adásban, elköszönni sem tudott a nézőktől Tvrtko

Élő adásban kóstolta meg az ATV műsorvezetője a világ legerősebb chili paprikáját. Bár az első másodpercekben úgy tűnt, nincs probléma, Tvrtko pár pillanattal később kénytelen volt meginni még a vendégeknek kitett vizeket is, és végül műsorvezető társa, Balogh Judit volt kénytelen elköszönni a nézőktől.

Az ATV Start műsorban elhangzott: a chili paprika erősségét egy ún.: kapszaicin skálán mérik, ezen a legerősebb magyar erős paprikák 80-100 ezer egységnyi között vannak, a műsorba elhozott chili viszont kettőmillió egység feletti. Ez a szabvány tehát az amerikai könnygázzal megegyező – tették hozzá a vendégek. Mindezt annak apropóján, hogy chili hétvégét rendeznek péntektől.

Bogár Sándor, a Sárréti Chilifarm tulajdonosa, valamint Kiss Balázs és Kisházi Sándor, a Budapest Chili Weekend szervezői arról is beszéltek, hogy bár korábban nem volt népszerű a chili, de a 2010-es gasztroforradalom után Magyarországon is egyre nagyobb szerephez jutott, ma már nemcsak Közép- és Dél-Amerikában, hanem itthon is termesztik.

A teljes beszélgetést itt nézhati meg:

Budapest Chili Weekend - Budapest lángolni fog

 

atv.hu

További belföldi híreink