Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-19 19:25:00

Újabb kilakoltatás: egyesével vitték el a rendőrök az élőlánccal tiltakozó aktivistákat

Újabb gyermekes családot lakoltattak ki, ezúttal a Ferencvárosi Önkormányzat egyik bérlakásából - erről számol be a Mérce.hu.

A portál szerint a család ugyan jelentős összeggel tartozik, ám folyamatosan törleszt - az önkormányzat mégis elindította a lakáskiürítési eljárást. Írásbeli értesítést azonban nem küldtek a családnak, csak múlt vasárnap, szóban tájékoztatta őket egy rendőrjárőr a kilakoltatás időpontjáról. A kilakoltatást A Város Mindenkié csoport és az Oktogon Főbejárat aktivistái órákon keresztül élőlánccal próbálták megakadályozni, őket a rendőrök végül egyesével vitték el a család ajtaja elől.

A ferencvárosi önkormányzat a sajtóban megjelentekkel kapcsolatban közölte, hogy a lakásban H-né több mint tíz éve jogcím nélküli lakáshasználóként tartózkodott. Mint írják, a végrehajtási eljárás még 2014-ben indult, a polgármester két évvel később méltányosságot gyakorolt, így akkor a lakáskiürítés elhalasztásra került. Hozzátették: az elmúlt tizennyolc évben az önkormányzattól különböző szociális támogatási jogcímeken közel 900.000 forintot kapott a most kilakoltatott család.

Arról is szól az önkormányzat közleménye, hogy 2016-ban H-né részletfizetési megállapodást kötött több mint 1,7 milliós tartozására, mely kötelezettségének nem tett eleget, így a tartozás kétmillió forint fölé emelkedett. Beszámolnak arról is, hogy a kiskorú gyermek korábban elköltözött édesapjához került.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink