Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-19 14:55:00

"Botrány, káosz, korrupció" - Kőkemény kritikát kaptak Orbánék az egészségügy helyzete miatt

Az MSZP szerint Magyarországon betegellátási válság van, a Fidesz károkozása emberéletekben mérhető, közben a miniszterek és az államtitkárok VIP-ellátást kapnak.

"Botrány, káosz, korrupció" - Kőkemény kritikát kaptak Orbánék az egészségügy helyzete miatt

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón megerősítette: továbbra is követelik, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg az állami vezetők, a kormánytagok soron kívüli, kiemelt ellátását az egészségügyben.


Hozzátette: az MSZP képviselői, aktivistái, helyi szervezetei megkeresik a helyi fideszes képviselőket, hogy támogassák a szocialisták törvényjavaslatát az állami vezetőknek járó kiemelt egészségügyi ellátás megszüntetéséről.

Kezdeményezte azt is, hogy a kormány módosítsa az állami vezetők juttatásairól szóló, a kiemelt egészségügyi ellátás szabályait meghatározó 2015-ös rendeletét. Nem azért van az egészségügyi ellátórendszer, hogy a kiváltságosok ellátását biztosítsa - hangoztatta.
   
Korózs Lajos kitért arra, hogy az Állami Számvevőszék elnöke szerint is "botrány, káosz és korrupció" jellemzi az egész egészségügyi ellátórendszert.
   
Problémaként említette, hogy titkolják a kórházi fertőzésekkel kapcsolatos adatokat, és hogy végeláthatatlan sorokban állnak az emberek a szakrendelőkben sorszámokra, műtétekre várva. Hozzátette: tavaly több mint 30 százalékkal nőtt azok száma, akik a Honvédkórház sürgősségi osztályán hunytak el.
   
Elmondta, az Eurostat 2018-as évkönyve szerint a krónikus betegségeket nézve Európában Észak-Magyarországon a legrosszabb helyzet, de az észak-alföldi régió is ötödik a listán.

atv.hu / MTI

További belföldi híreink