Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-19 19:10:00

A sérült állapota nem igazán érdekelte a 112 diszpécserét, arról érdeklődött, gyorsan hajtott-e a motoros

A sérült állapota érdekelte a legkevésbé a 112 diszpécserét kedden, amikor egy motoros balesethez kértek segítséget szemtanúk a fővárosban. A segélyhívót tárcsázó férfi szerint a diszpécser percekig csak arról kérdezgette, hogy volt-e a motoroson védőruha, és hogy túl gyorsan hajtott-e.

Csak a sérült állapota nem érdekelte a 112 ügyeletesét

 

Amatőr felvételek készültek a keddi, Jászberényi úton történt motorosbalesetről. A szemtanúk azonnal tárcsázták a 112-es segélyhívó számot, miközben mások a sérültet próbálták nyugtatni. A felvétel tanúsága szerint hosszú percek teltek el, ám a segélyhívó ügyeletese a szemtanúk szerint nem érdeklődött a sérült iránt.

A helyszínre elsőnek a tűzoltók érkeztek meg, a mentő a hívás után 10-12 perccel érkezett – a segélyhívóval beszélő férfi szerint azért, mert a 112 diszpécserét jobban érdekelték a baleset egyéb körülményei.

"Csak arról érdeklődött, hogy konkrétan mi történt, hol történt, mit láttam, hogyan láttam – semmi mást. És amikor én jeleztem neki, hogy elnézést, de van itt egy sérült, aki valószínűleg elég súlyosan sérült, és a leggyengébb egy nyílt lábszártörése volt, akkor is utána egy-másfél percig kérdezett arról, hogy pontosan mi történt, hol történt"- magyarázta Híradónknak a szemtanú.

Oszvald Csaba azt mondja: a diszpécser végül konferenciabeszélgetést kezdett a mentők ügyeletesével, innentől kezdve az események is felgyorsultak.  

A mentők híradónknak azt írták: azonnal riasztottak egy esetkocsit a balesethez, a sérült motorost pedig végtag-, illetve medencetáji sérülésekkel kórházba szállították. A segélyhívó eljárásával kapcsolatban a rendőrséghez irányítottak.

Az ORFK szerint a segélyhívás mindössze másfél percig tartott, a hívásfogadó operátor pedig a hatályos protokoll szerint, szakszerűen és eredményesen hajtotta végre a feladatát.

atv.hu

További belföldi híreink