Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-19 06:44:00

Szél Bernadett: politikai öngyilkosság, amit az LMP megenged magának

„Én nem vagyok az LMP vezetője, egy lefokozott tag vagyok, párttagként is másodrendű, még szavazati jogom sincs”- magyarázta az ATV Egyenes Beszéd Kontrában Szél Bernadett. Bár az országgyűlési képviselő elsősorban az Orbán-kormányt bírálta, kijutott a kritikából saját pártjának és az ellenzéknek is.

 

Az LMP korábbi társelnöke saját helyzete és szerepe mellett a Sargentini-jelentésről, a Fideszről, valamint az LMP és a Jobbik közeledéséről is beszélt.

Ami a jelentésbe van írva, az úgy van

A Sargenti-jelentés kapcsán az országgyűlési képviselő azt mondta, semmi másról nincs szó, mint hogy a Fidesz megkezdte a kampányt: Strasbourgban volt a nyitány, ami a Parlamentben zajlik, az meg kőkemény marketing. Hozzátette, „érdekesnek” találja a Sargenti-jelentés megszavazásának időzítését, szerinte „lehet arról beszélgetni, hogy Sargentini asszony csapata írhatott volna bele többet, de az, ami bele van írva, az a helyzet”.

Szégyent hozott az országra, hogy Magyarországot ide vezette – mondta Orbán Viktorról az LMP korábbi társelnöke és miniszterelnök-jelöltje, hozzátéve, hogy „Orbán Viktor az, aki ezt a kárt, amit okozott, korrigálni tudja”.

Politikai öngyilkosság, amit az LMP megenged magának

A nyilvánosság előtt is ismert volt, hogy nem ért egyet az LMP elnökségének a döntésével, hogy nem vesznek részt a szavazáson. „Ha az LMP-t én vezetném - könnyebb az LMP-t megpuccsolni, mint vezetni - akkor valószínűleg küzdelmesebb lett volna ennek az álláspontnak az elfogadása” – magyarázta Széll Bernadett, aki kijelentette: „nem vagyok az LMP vezetője, egy lefokozott tag vagyok, párttagként is másodrendű, még szavazati jogom sincs”.

A pártja mostani döntései kapcsán még megjegyezte: „olyan dolgokat megenged az LMP, ami a politikai öngyilkosság kategóriájába tartozik”. Az LMP-t és az ellenzéket a magatartásáért bírálta: „az nem politika, ha az ember mindentől folyamatosan elhatárolódik”- tette hozzá.

A propagandaszörny azért lett szörny, mert félnek tőle

Hangsúlyozta: „Nem szabad félni, a Fidesz-médiától nem szabad félni, a propaganda szörny azért lett szörny, mert félnek tőle.”
Az LMP és Jobbik közeledéséről azt mondta: önmagában nem gond, ha a pártok közelednek egymáshoz, de a kompromisszum és a konszenzus nagyon fontos, és a két pártnak meg kell ismerni egymást, még addig, amíg ez a közeledés túl közeli lesz.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink