Itthon

Gyurcsány kőkeményen beszólt Orbánnak – Kövér megvédte

Élőben a beszéd
szeptember. 18. kedd 13:18

Németh Szilárd reagál Gyurcsányra
szeptember. 17. hétfő 14:40

, szerinte egy nagyon komoly bevándorláspárti politikus szólalt fel a volt miniszterelnök személyében. Emlékeztet 2004 decemberére, a kettős állampolgárságról szóló népszavazásra, majd 2006 őszére. Végül annak a véleményének adott hangot, hogy Gyurcsány Ferenc az egész ellenzék vezetője akar lenni.

Gyurcsány felszólal: becsületbeli kérdés az árulózás
szeptember. 17. hétfő 14:36

A DK elnöke emlékeztet rá, hogy 2003-ban a Fidesz kezdeményezte a Kereszténydemokrata Internacionálé Magyarországot elítélő határozatát, és idézte a Fidesz akkori, ezzel kapcsolatos álláspontját.

Visszautasítja, hogy jobban utálná a kormányt, mint amennyire a hazáját szereti. Hozzáteszi: szoros európai együttműködést szorgalmaz, míg a Fidesz lazább együttműködést akar.

Orbán: freudi elszólás Szabó Tímea árulózása
szeptember. 17. hétfő 14:26

A miniszterelnök reagál, megvédi a nyugaton dolgozó magyarokat, bátor és talpraesett dolognak nevezi a külföldi munkavégzést.

A magyar nép döntött úgy, hogy önök akkorák, mi pedig ekkorák vagyunk - mondta az ellenzéknek címezve a miniszterelnök, aki szerint az ellenzék bent ragadt a múltban.

Arra kérte továbbá az ellenzéket, hogy máskor ne szavazzanak Magyarország ellen. Szerinte az fertőzi a magyar politikát, hogy vannak pártok, amelyek jobban gyűlölik a kormányt, mint amennyire szeretik a hazájukat. Leonidaszt idézi, aki azt mondta a Spártát elárulóknak, hogy "élj örökké".

A miniszterelnök megismétli korábbi állítását, amely szerint a határvédelem átalakításával "ela akarják venni az országtól a kapukulcsot". Végül arra kéri az ellenzéki politikusokat, hogy támogassák a kormány álláspontját ebben a vitában az európai színtéren.

Kocsis Máté: véget ért az ellenzéki gyalázkodóverseny
szeptember. 17. hétfő 14:19

Szerinte Gyurcsány Ferenc nyerte az ellenzéki gyűlölködő- és gyalázkodóversenyt, aki, ahogy a Fidesz frakcióvezetője fogalmazott, megrészegült saját szavaitól. Szerinte Gyurcsánynak van személyiség- és szerepzavara, nem a kormánynak. Hozzátette: Gyurcsány és családja egy zsidó család elkobzott házában lakik, így különösen bizarr a DK elnökétől antiszemitizmus-vádat hallani.

Ezután Harrachhoz hasonlóan megemlékezik az őszödi beszédről, de hozzáteszi: a Gyurcsány-kormány idején tartottak neonáci gyűléseket a Hősök terén és a Várban, alkalmaztak erőszakot a tüntetők ellen és ekkor volt a romák elleni sorozatgyilkosság is, mert Gyurcsány képtelen volt uralni a közbiztonságot - tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője.

Amiben mi hiszünk, a keresztény kultúra védelmében, ön soha sem hitt - mondta Gyurcsánynak címezve Kocsis Máté. Hozzátette: minden másban egyetért Gyöngyösi Mártonnal, de felhívta a figyelmet: épp a Jobbik állt össze a DK-val a XV. kerületi időközi választás előtt. Végezetül politikai detoxikálóba küldi Gyurcsány Ferencet.

Harrach: Gyurcsány a nemzet nagy komédiása
szeptember. 17. hétfő 14:12

, a KDNP frakcióvezetője megemlékezik az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének 12. évfordulójáról.

Harrach hazaárulónak nevezi azokat, akik az EP-ben megszavazták a Sargentini-jelentést.

Keresztes: Orbán beszédének semmi köze a magyar valósághoz
szeptember. 17. hétfő 14:03

Az LMP frakcióvezetője arra hívja fel a figyelmet, hogy Szabó Tímeának az elszegényedő magyarokról szóló szavait még a kormánypárt soraiban is döbbent csend fogadta. Elismeri, hogy az EU nem vagy rosszul kezelte a migrációs krízist, ám szerinte a válságot Orbán azzal használta, hogy elfedje a magyar valóságot.

Tóth Bertalan: a Sargentini-jelentés Orbán bűnlajstroma
szeptember. 17. hétfő 13:56

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint Orbánnak papírja van arról, hogy visszaeső jogsértő.

Szabó Tímea: Orbánnak mindenki áruló, aki nem ért vele egyet
szeptember. 17. hétfő 13:49

A Párbeszéd frakcióvezetője szerint az Orbán-kormány árulónak tekinti az ellenzéket és a civileket is. Ezt követően érzéketlenséggel és árulással vádolja a kormányt a szegény gyerekek, a betegek cserbenhagyása, a fiatalok elvándorlása, a kilalkoltatások és az MTA elleni támadás miatt. Szabó szerint Orbánt csak a pénz és a hatalom érdekli, a miniszerelnöknek Magyarország nem az első, hanem az utolsó.

Gyöngyösi: Orbánt minősíti, hogy 8 éves kormányzása után is Gyurcsányt kell hallgatni a parlamentben
szeptember. 17. hétfő 13:42

Ezzel kezdi felszólalását a Jobbik frakcióvezetője, aki szerint a Sargentini-jelentés tele van tévedésekkel és hazugságokkal, ám - tette hozzá - jogosan hívja fel a figyelmet a jogállam teljes lebontására. Erre példaként többek között az ÁSZ elnökének működését hozza fel, majd rátér a közmédia megszállására.

Gyöngyösi szerint aki igennel szavazott a jelentésre, az arra szavazott, hogy Orbán Viktor "bűneiért" ápolónők vagy nyugdíjasok fizessenek.

Ezzel együtt a Jobbik frakcióvezetője úgy látja: Orbán magára maradt és vesztett Európában, és arra szólítja fel a kormányt, hogy csatlakozzon az európai határőrizeti rendszer megerősítéséhez.