Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-15 13:55:00

Pofonnal és üvöltözéssel fenyegették egymást a vendégek az ATV stúdiójában

Főleg a Sargentini-jelentés és az annak kapcsán szerveződő ellenzéki tüntetés volt napirenden a Nap híre című műsorunkban.

Rangos Katalin újságíró, Gulyás Balázs publicista és Vágó István, a DK elnökségi tagja volt az ATV Nap híre című műsorának a vendége pénteken. A Sargentini-jelentés és arra adott ellenzéki reakciók, valamint a nyugdíjkorrekció elmaradása voltak napirenden.

Megtudtuk például, hogy a magát jobboldali ellenzékinek valló Gulyást kitiltották Gyurcsány Ferenc Facebook-oldaláról. Vágó megjegyzésére, miszerint biztos csúnyákat kommentelt, el is ismerte, hogy így történt.

A publicista elmondta azt is, mielőtt az MSZP és a DK bejelentette a vasárnapi tüntetést, ők már elkezdtek szervezni egyet, amin kezdetben úgy volt, hogy Frank Engel is részt vesz és fel is szólal, azonban amíg nem fixálták ezt le, addig az ellenzéki pártok bejelentették a saját maguk szervezte demonstrációt, így Gulyásék felhagytak a szervezéssel.

Vágót arról faggatták a műsorban, igaz-e, hogy pártjának az volt a feltétele a közös tüntetéshez, hogy Gyurcsány Ferenc is beszélhessen a színpadon? „Ha tudnám, akkor sem mondanám meg, de nem tudom”- reagált az egykori kvízmester.

Az ugyanakkor kiderült, hogy mivel pártszervezésbe került a dolog, Gulyás már biztos nem fog elmenni tüntetni. Ha civilek szervezték volna, ott lenne- magyarázta a publicista, mire Vágó megjegyezte: ez egy tragédia.

A DK-s politikus ezután arról faggatta Gulyás Balázst, hogy mégis hogyan fogtak volna hozzá ők a tüntetés szervezéséhez: felhívták volna az ellenzéki pártokat, hogy jöjjenek el, de ne akarjanak felszólalni? A publicista igenlő válaszára Vágó azt mondta, szerinte nem jól értik a helyzetet, de drukkol a hasonló civil kezdeményezéseknek, mert így lenne az ideális, ha civilek mozdulnának meg és arra reagálnának a pártok. „Legközelebb csináljátok meg”- javasolta Vágó, majd megkapta a magáét: „téged foglak felhívni, hogy a DK nehogy keresztbe szervezzen”- válaszolta Gulyás Balázs.

Rangos Katalin arról beszélt, szerinte senkit sem kellene kizárni egy ellenzéki tüntetésről és nem érti, miért kell olyat mondani, hogy valaki nem megy el, ha például Gyurcsány Ferenc ott lesz. Elmondta, ha Orbán Viktor egészsége engedni fogja, 30 évig nézhetjük még, ha az ellenzéki oldalon így állnak hozzá.

Magáról az ellenzék kifejezésről is vita volt a stúdióban. Simon Andrást egyenesen megfenyegette Vágó István, ha még egyszer azt mondja rájuk összefoglalva, hogy ellenzék, rákiabál. „Van a Jobbik, aki máshogy dolgozná fel ezt, van az LMP, aki máshogy dolgozná fel”- magyarázta a DK-s politikus, aki kikérte magának, hogy őket egybemossák az összes többi ellenzéki párttal.

Ennél is jobban megfenyegette Rangos Katalin Gulyást, aki a műsor egy pontján elkezdte magázni Vágót és Pista bácsinak szólította. „Az első Kati néninél akkora pofont kap”- üzente a publicistának Rangos, aki úgy tűnik, meg is fogadta a jó tanácsot, ugyanis végül tettlegességre nem került sor az adásban.

A nap híre Simon Andrással - 2018.09.14.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink