Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-13 20:01:00

Miről beszélt Orbán Viktor zárt ajtók mögött Velencén?

Egy résztvevő szerint a miniszterelnök beszélt Merkel büntetéséről és az EP-választás várható eredményéről is.

Miről beszélt Orbán Viktor zárt ajtók mögött Velencén?

Orbán Viktor Velencén, a Fidesz-frakció kihelyezett zárt ülésén az egyik résztvevő elmondása szerint a kétharmados strasbourgi szavazásról és a több mint 110 néppárti igen voksról a fideszes és KDNP-s képviselők előtt egyérteművé tette, hogy


Merkel kancellár büntetni akarta a kormányt. Legalábbis forrásunk így értelmezte a miniszterelnök által elmondottakat. 

Azt mondta, a politikai pánik semmilyen jele nem volt érzékelhető a miniszterelnökön, sőt, azt számolgatták és kalkulálták, hogy milyen eredmény születhet a különböző szcenáriók megvalósulásával jövő májusban az EP-választáson.

E forrásunk elmondása szerint a miniszterelnök is azzal kalkulál, hogy a mostani 12 fideszes 4 határon túli képviselőnél több mandátumot szerez majd a Fidesz-lista.

Arra a kérdésünkre, hogy a miniszterelnöknek mi a véleménye, hogy sikeres lehet-e a történtek után egy közös kampány a néppárti prominensekkel, azt mondta: felemás érzéseik vannak ezzel kapcsolatban. Természetesen mindent megtesznek, hogy a néppárti pártcsaládban maradjanak, „Orbán Viktor határozottan ezt érzékeltette a képviselőkkel”.

Az újabb többmilliárdos plakátkampány nem konkrétan a Sargentini-jelentéssel kapcsolatos, de az EP-kampányuk része lesz. A Sebastian Kurz osztrák kancellár által tett nyilatkozatot, melyben arra szólított fel, hogy igennel kell szavazni a Sargentini-jelentésre, illetve, hogy a kétharmad után normális dolog felfüggeszteni a Fidesz tagságát a Néppártban, a velencei frakcióülésen azzal magyarázták, hogy demonstrálni akarta, hogy rendet tud tartani a pártja soraiban, nem úgy, mint Andrej Babis. A cseh kormányfő pártjából delegált képviselők igent nyomtak a jelentésre, ő maga azonban elhatárolódott tőlük.

Ajánlom

További belföldi híreink