Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-13 13:46:00

Megszüntetné a Közgazdaságtudományi Intézetet Palkovics

Palkovics László szerint rossz minőségű munkát végez az MTA kutatóintézete.

Megszüntetné a Közgazdaságtudományi Intézetet Palkovics

Egy konkrét példát mondott az Akadémia elnökének a hétfői egyeztetésről távozóban Palkovics László miniszter arra, melyik kutatóintézet szűnne meg: a Közgazdaságtudományi Intézet (KTI) – írja a hvg.hu Fazekas Mihály, az intézet főigazgatójára hivatkozva. A levél a Facebookon kezdett terjedni, Fazekas a hvg.hu megkeresésére megerősítette annak valódiságát.

„Én ezt a kijelentést abszurdnak tartom és az abban foglalt minősítést a leghatározottabban visszautasítom” – írja Fazekas arra reagálva, hogy Palkovics szerint a KTI rossz eredményességű. „Ebben a helyzetben az Akadémia vezetésével és az Elnökséggel együtt mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a Közgazdaságtudományi Intézet a többi intézettel együtt továbbra is folytathassa eddigi kimagasló munkáját” – írja levelében a főigazgató.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a Magyar Tudományos Akadémia a honlapján tette közzé a közleményt, amiből kiderül: a 2019-es költségvetésről szóló törvény július 20-ai parlamenti végszavazása után folytatódtak az egyeztetések az akadémia és a Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) között. Ezek viszont "elakadtak", mert Palkovics László szeptember 10-ig nem válaszolt az Akadémia elnökének Kutatóhálózati Tudományos Tanács felállítására tett javaslatára.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink