Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-12 19:03:00

Durván beleszállt volt pártjába Szili Katalin

Összenőtt, ami összetartozik: Strasbourgban az úgynevezett magyar baloldal az ellenőrizetlen bevándorlás híveit támogatta saját hazája ellen – írja közleményében a miniszterelnöki megbízott.

Durván beleszállt volt pártjába Szili Katalin

Szerdán szavazott az Európai Parlament a magyar jogállamiságról szóló Sargentini-jelentésről. A plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a határozatot. A jelentést az MSZP, a DK és a Párbeszéd képviselői megszavazta.

„A jogállamiságra hivatkozó, de egyben azt meg is csúfoló Sargentini-jelentés politikai funkciója kezdettől fogva egyértelmű volt” – írja Szili Katalin. Úgy véli, mindenáron példát akartak statuálni a bevándorlásról kritikusan gondolkodókkal szemben. „Erre a célra azt a Magyarországot pécézték ki, amely kezdettől fogva határozottan és példamutatóan európai módon kezelte és kezeli a problémát, komolyan véve s betartva az uniós szabályokat” – áll a közleményben.

„A szavazás alkalmat adott volna arra, hogy az úgynevezett baloldal bizonyítsa korszerű patriotizmusát. Nem tette, pontosabban ezúttal se tette, mint ahogy nem tette 2004 decemberében sem. A bevándorlás liberális támogatása mindmáig fontosabb számára, mint a magyar kisebbségek ügye” 

– fogalmaz Szili.

Hozzáteszi, hogy „amit most cselekedett, az nemcsak politikai hiba, hanem a haza sokadik cserbenhagyása”. „Egyszerűbben szólva: szégyen” – jelenti ki a miniszterelnöki megbízott.

atv.hu

További belföldi híreink