Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-12 16:11:00

A világsajtó címlapjára került Magyarország

Megszavazta a magyar jogállamisági helyzetről szóló jelentést az Európai Parlament. A plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a dokumentumot. Nem csak a magyar sajtó foglalkozott a jelentés megszavazásával, hanem a világsajtó is.

A CNN kiemelt cikkben, breaking news-ként foglalkozott a Sargentini-jelentés elfogadásával: Európa megszavazta Magyarország büntetését címmel.

„Az EU Magyarország elleni fellépésre szavaz” címmel közölt cikket a BBC, amely szintén a legkiemeltebb helyen foglalkozik a jelentéssel.

A Bloomberg hasonlóan a BBC-hez és a CNN-hez topsztoriként foglalkozik a Sargentini-jelentés elfogadásával. „Orbán példa nélküli rendreutasítást kapott az Európai Uniótól” címmel hosszan foglalkoznak a mai szavazással.

A brüsszeli hírportál, a Politico is megírta és kiemelt hírként kezelte, hogy az EP megszavazta a Sargentini-jelentést. 

Az osztrák Die Presse nyitócikkében foglalkozik a szavazással, mint írják bírósági eljárást indítottak Magyarország ellen.

A francia Le Monde is a kiemelt hírként közölte a szavazást, miközben azt írják, "ritka erőszakos" volt a parlamenti vita. 

atv.hu

További belföldi híreink