Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-12 07:10:00

Molnár: nem volt túl jó magyarnak lenni Strasbourgban

A DK EP-képviselője szerint jóval tájékozottabbak annál képviselőtársai, mint hogy elhiggyék azokat, amiket Orbán Viktor mondott a keddi vitában.

„Nem volt túl jó magyarnak lenni"- mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorába Strasbourgból bejelentkezve Molnár Csaba. A DK EP-képviselője szerint a magyar miniszterelnök kedd délután, a vitában „folyamatos csúsztatásokat, hazugságokat mondott”, de úgy véli, az EP-képviselők jóval tájékozottabbak annál, minthogy elhiggyék például azt a szöveget, hogy a Sargentini-jelentés az Magyarország ellen szól.

Molnár Csaba

 


Molnár elmondta, annak viszont örül, hogy az EP-képviselők beszédeiből neki úgy tűnt, „kisemmizett magyarok hangját” hallhatják az emberek. „Világosan látszódott, értik és érzik, hogy Magyarország nagyon rossz úton jár az Orbán-kormány alatt”- fogalmazott a DK alelnöke, hozzátéve, ezt már nem is csak baloldali, vagy zöld képviselők mondják, hanem néppártiak is.

Az ellenzéki politikus elmondta, beszélt néhány képviselőtársával a vitát követően és azt mondták neki, a kedden történtek csak megerősítették őket abban, hogy részt kell venni a szerdai szavazáson és igennel kell voksolni a Sargentini-jelentésre.

Molnár Csaba hozzátette: aki támogatta Orbánt a felszólalása alatt, akik megtapsolták, azok kizárólag a szélsőjobboldalról jöttek és szerinte láthatóan a magyar miniszterelnök sem a régi pártcsaládjához, hanem az újhoz beszélt. A DK-s politikus szerint ezen politikusok között „virtigli neonácik is vannak”.

Arra a kérdésre, hogy a DK hogy fog szavazni, Molnár elmondta: természetesen igennel. „Mi a magyarok védelmében szavazunk igennel, ugyanis ez a jelentés Orbán ellen és Magyarország mellett szól”- vélekedett a politikus.

atv.hu

Jakupcsek plusz minden hétköznap 20:30-tól az ATV-n:

További belföldi híreink