Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-11 12:08:00

Mirkóczki: Judith Sargentini a lehető legrosszabbat tette Magyarországgal

A Jobbik egyetlen megmaradt európai parlamenti képviselője, Balczó Zoltán tartózkodni fog a Sargentini-jelentés szavazásakor. Ezt Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke mondta az ATV Egyenes beszéd Kontra című műsorában.

 

Mindezt Mirkóczki Ádám azzal indokolta, a jelentés bizonyos részei tényszerűen igazak, de konkrét hazugságok is vannak benne. Problémának nevezte, hogy Sargentini Magyarországon járva – bár a hírek szerint beszélt ellenzéki politikusokkal – például jobbikosokkal nem találkozott, és a jelentés képe az egyoldalú tájékozódása miatt szintén egyoldalú. A jelentés egyik hazugságának nevezte, hogy a magyar társadalmat Sargentini szerint antiszemitizmus, idegengyűlölet jellemzi. Mirkóczki úgy látja: az elmúlt évek kormányzati propagandájának voltak idegengyűlölő vonásai, de a magyar társadalom nem antiszemita és nem xenofób. Óriási probléma, hogy a Sargentini-jelentés nem különíti el egymástól a kormányzati ámokfutást és a társadalmat – mondta Mirkóczki Ádám. 

Szintén a jelentés problémájának nevezte, hogy a menekültügyi kvóta és a homoszexuálisok házasságának ügyét összekeveri a magyar demokrácia helyzetével, holott ezeknek a témáknak nincs közük az esetleges magyarországi demokráciadeficithez.

Mirkóczki szerint a Sargentini-jelentés ügye nem járhat más eredménnyel, mint hogy Orbán Viktor mindenképpen győz. Ha a jelentés megkapja a kétharmados többséget az EP-ben, az utólag igazolja a kormány néhány évvel ezelőtti „állítsuk meg Brüsszelt” kampányát, ha viszont nem jön össze a kétharmad, a Fidesz győzelmi propagandával ünnepelhet. Ez a jóravaló hölgy [Judith Sargentini] a lehető legrosszabbat tette Magyarországgal, mert az országot bünteti néhány gazember miatt – mondta a műsorban a jobbikos képviselő.

Mirkóczki azt is elmondta, hogy a 2014-ben jobbikosként az EP-be jutott három képviselő közül Kovács Béla lemondása és Morvai Krisztina Jobbikkal történt szakítása után egyedüli jobbikosként megmaradt Balczó Zoltán tartózkodni fog a jelentésről szóló szavazáskor. Ezt Mirkóczki Ádám azzal indokolta, hogy szerinte nem lehet támogatni ezt a jelentést, nem lehet büntetni egy országot a kormánya miatt, ugyanakkor ellene szavazni se lehet, mert vannak igazságelemei.

A jobbikos képviselő annak a véleményének adott hangot, hogy „a magyar társadalom legnagyobb ellensége a Fidesz”, amely polgárinak, kereszténynek és konzervatívnak hazudja magát, de nem az, sőt ha az Orbán-kormány feltételek nélkül járul hozzá Szerbia EU-csatlakozásához, akkor a Fidesz hazaárulónak is tekinthető lesz.

Arra vonatkozó kérdésre, hogy a Jobbik szerint szükség van-e az európai ügyészségre, Mirkóczki úgy reagált: nincs más garancia a működő bűnüldözésre Magyarországon, amíg Polt Péter a magyar főügyész.

atv.hu

 

 

Jakupcsek plusz minden hétköznap 20:30-tól az ATV-n:

Ajánlom

További belföldi híreink