Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-10 05:10:00

Ellenzék: Nem Macron, hanem Orbán miatt van bajban a Néppárt

"A németeken és Angela Merkelen múlik, hogy mi lesz a Néppárttal" - erről beszélt hallgatóságának Orbán Viktor Kötcsén. Az atv.hu-nak több résztvevő is beszámolt a pikniken elhangzottakról, amelyek szerint Orbán Viktor személyes küzdelemre számít a francia elnökkel, aki a miniszterelnök szerint szét akarja robbantani a Néppártot.

A miniszterelnök a legnagyobb küzdelemre Emmanuel Macronnal számít, tudta meg az atv.hu több résztvevőtől is. Orbán Viktor szerint ugyanis a francia elnök fel akarja robbantani a Fidesz pártcsaládját, a Néppártot, hogy saját politikai családot hozzon létre. A miniszterelnök azt reméli, Angela Merkel nem hagyja ezt.

Az MSZP EP-képviselője szerint viszont nem a bevándorláspártiak és az azt ellenzők feszülnek egymásnak, hanem az unió-párti és az unió-ellenes erők. Ujhelyi István hozzátette: "Nem Macron akarja szétrobbantani a Néppártot, hanem pontosan Orbán miatt van most egy óriási válság a Néppártban, mert nem tudnak mit kezdeni azzal a politikával, ami sokkal inkább hasonlít Putyinhoz, Erdogánéhoz, mintsem az Európai Unió hagyományaihoz és jogszerű működéséhez."


A magyar jogállamiságot vizsgáló Sargentini-jelentést Orbán Viktor nevetségesnek nevezte arra hivatkozva, hiába járt a dokumentumot készítő politikus Magyarországon, nem kereste meg a magyar kormányt és nem is beszél magyarul.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy szerinte baloldali fölény van a kultúrában európai szinten. Előadásában azt hangsúlyozta, saját politikai oldalának nem kell szégyellnie jobboldaliságát, a kultúrharcnak intézményi szinten is meg kell jelennie.

A DK szerint a kultúrában csak a tehetség számít. "Volt már egy kormánynak kétharmada, úgy hívták, hogy Horn Gyula kormánya és eszébe nem jutott mondjuk betiltani, vagy hátratolni a Fideszhez köthető értelmiséget vagy a hozzá köthető művészeket. Ez teljességgel elfogadhatatlan, amit Orbán művel" – fogalmaztak.

Az egészségüggyel kapcsolatban azt mondta Orbán Viktor, a kórházak állapota rendben van, de az egészségügyben változtatni kell. Első lépés az állami és magántulajdon szétválasztása lesz.

Az általunk megkérdezett politológus úgy gondolja, az egészségügy kérdése ráéghet a Fideszre. Hozzátette: "Ez lesz a következő olyan téma, amelyet kultúrpolitikával, bevándorláskérdéssel szüntelenül ki fog takarni, vagy ki kíván takarni a magyar jobboldali nyilvánosság, de az a helyzet, amint az elmúlt hetek-napok mutatják, ezt már nem lehetséges" – mondta Böcskei Balázs, az Idea Intézet igazgatója.

Orbán Viktor arról is beszámolt Kötcsén, hogy újabb alkotmánymódosításra készül, de konkrétumokat nem árult el.

atv.hu

 

Jakupcsek Plusz szeptember 10-től az ATV műsorán:

Ajánlom

További belföldi híreink