Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-31 18:28:00

Már nyomoznak Hatvanban a bűz miatt - videó

Ismeretlen eredetű, olajos szagú, sűrű fekete folyadék lepte el Hatvan határának egy részét. A hatóságok a hét elején jártak a helyszínen, amely egy hulladéktároló telephely közelében van.

A talajból feltörő bűzös anyag összetételét még vizsgálják. Az ügyészség azonban máris nyomozást rendelt el környezetszennyezés gyanúja miatt

- egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Még a hét elején jártak a környezetvédelmi, vízügyi hatóságok Hatvan határában, ahol azt vizsgálták, hogy milyen anyag kerülhetett a felszínre egy hulladéktároló mellett.

Horváth Richárd polgármester Híradónknak azt mondta: „Sok hatóság már itt van. Itt van a környezetvédelmi hatóság Egerből, itt van a vízügyi hatóság Hatvanból, de még várjuk a megyei vízügyi hatóságot és várjuk a Katasztrófavédelmet is, hiszen ők lesznek azok, akik mintát vesznek ebből az anyagból és megvizsgálják.”

A titokzatos fekete anyagról egyelőre csak sejteni lehet, hogy valamilyen szénhidrogén tartalmú anyag. A mintákat még vizsgálják a szakemberek.

A polgármester úgy folytatta: „Az szemmel látható, hogy nagyon sűrű fekete és büdös anyagról van szó. Most is, mint máskor, sajnos el kell mondanom azt, hogy a város ebben a kérdésben semmit nem tehet, hiszen nem mi vagyunk az eljáró hatóság. Az egri környezetvédelmi hatóság az, akinek bizonyítania kell, hogy ez az anyag honnan származik és bizonyítania kell azt, hogy ha ennek a telepnek nem megfelelő a működése, akkor miért nem és hogyan nem megfelelő.”

A híreket látva a megyei főügyészség bekérte a vizsgálatok jegyzőkönyveit és ezeket áttekintve úgy döntöttek, hogy hivatalból eljárást indítanak.

Konkoly-Thege László, a Heves megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a jegyzőkönyvekben foglaltak alapján megállapították, hogy jelen esetben fennáll a bűncselekmény megalapozott gyanúja, mivel a környezet súlyosan károsodott, illetve veszélybe került a talaj felszínére törő szennyeződés miatt.

Az ügyészség a hatvani rendőrkapitányságot bízta meg azzal, hogy az ügyben környezetszennyezés bűncselekmény gyanúja miatt indítson nyomozást.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink