Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-28 11:57:00

Gerilla akciók, hangulatkeltések – kiszivárgott a Momentum új stratégiája

Belső levélben hirdette meg a Momentum hosszú távú stratégiáját Fekete-Győr András. Eszerint a párt célja, hogy újra ők tematizálják a közéletet. Ennek egyik pontja, hogy diákok gerilla akcióit is támogatnák, jelentsen ez bármit is.

„Addig fogjuk ütni a rendszert, amíg össze nem roppan!” – ezzel zárta sorait Fekete-Győr András abban a levélben, amelyben a párt jövőbeli stratégiáját vázolta fel. (A levél létezését egyébként az általunk megkérdezett momentumosok nem cáfolták, de egyikük sem akart róla beszélni.) Az atv.hu szerkesztőségébe eljutott írásban a formáció elnöke elismerte, hogy utoljára a NOlimpia kampány alatt voltak annyira proaktívak, hogy az ő „témájuktól zengett az egész magyar közélet”. A következő időszak célja pedig, hogy hátrahagyva a Fidesz migrációs témáját, újra ők tematizálják a közéletet, mégpedig egy olyan témával, amely „akciósítható és az átlagember számára is húsbavágó”.

A téma, amellyel a következő hosszú időszakra készül a Momentum, az nem más, mint az oktatás. Szűkebben véve pedig az oktatás köré fog épülni, amely – a levél szerint – a magyarok szerint az egyik legnagyobb probléma Magyarországon. Az elnökség által megalkotott hosszú távú stratégia három pont alapján épül majd fel, vagyis „három fronton fognak benyomulni a témába, és magukévá tenni”.

 1. Társadalmi építkezés („Dumbledore serege”)
 2. Politikai akciók
 3. Iskolai és egyetemi hangulatkeltések

Az első pont szerint a párt egy rendszeren kívüli önképző hálózatot hívna létre, ahol a „holnapra” készülnének új tartalommal (informatika, vitakultúra, állampolgári ismeretek stb.), és új formával (szimuláció, csapatmunka). A második pont ennél is tovább megy:

Fekete-Győr András itt arról ír, hogy követelésekkel és politikai akciókkal mennének neki a rendszernek, kipécézve a politikai kinevezetteket és „az oktatási rendszer rabszolgatartóit”.

Az utolsó pont pedig így szól, szó szerint: „Hátteret és erőforrást biztosítunk alulról, diákok és hallgatók által szervezett gerilla akcióknak.” A pártelnök egyébként a Tudás-programban való részvételre és aktivitásra buzdít, és arról ír, hogy kitartónak kell lenniük, mivel egy téma felépítése nem napok alatt történik meg, ahogyan fogalmazott: „nem egy 30 napos aláírásgyűjtési kampány lesz”.

Fekete-Győr András ma este az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsor vendége lesz.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink